-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Od sutra nove cijene goriva: U protekla dva mjeseca smo stabilizirali uvjete...

Od sutra nove cijene goriva: U protekla dva mjeseca smo stabilizirali uvjete na domaćem tržištu

Vlada je na današnjoj sjednici ukinula odredbu o zamrzavanju cijena goriva.

Vlada je održala sjednicu na čijem je dnevnom redu bila Uredba o prestanku važenja Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Uredbu je najavio ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić još prošli tjedan, istaknuvši da bi od utorka cijene i eurodizela i eurosupera bile veće od onih koje je Vlada propisala uredbom.

”Napravili smo odličan potez Uredbom o cijeni goriva, sada je stavljamo van snage”, istaknuo je Plenković na današnjoj sjednici.

Ćorić je na sjednici Vlade izjavio da se treba ukinuti uredba o ograničavanju cijena goriva, jer je na globalnom tržištu pala cijena nafte i da se ukidanjem Vladine uredbe omogućava da cijene padnu.

“Obzirom da je od uvođenja ove odluke došlo do pada cijena nafte na svjetskim tržištima, potrebno je donijeti uredbu o prestanku važenja uredbe koju smo donijeli. U protekla 2 mjeseca smo stabilizirali uvjete na domaćem tržištu. Ova uredba je ispunila cilj svog donošenja”, rekao je ministar.

“Od sutrašnjeg dana, njezinim prestankom važenja, dopustit ćemo da se cijene nafte i naftnih derivata formiraju slobodno”, rekao je Ćorić, dodavši da će Vlada ponovno reagirati, dođe li na tržištu do novog poskupljenja, piše Dnevnik.hr

Plenković: Vlada prihvatila pet oporbenih amandmana na proračun

Najnovije

Još iz rubrike