1.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Načelnik Dicma: I sam sam izvlačio čovjeka iz bujice, cijelu smo noć...

Načelnik Dicma: I sam sam izvlačio čovjeka iz bujice, cijelu smo noć na terenu

Petar Maretić, načelnik općine šef Stožera civilne zaštite u toj Dicmu, govorio je za Novi dan o poplavi koja je pogodila to mjesto.

“Čitavu noć smo pojačavali zečje nasipe, ispumpavali podrume, vatrogasci su cijelu noć na terenu”, kaže Maretić i zahvaljuje svim službama koje su pomagale stanovništvu.

“Iznijekli smo ovu poplavu na leđima. Raspodijelili smo snage na način da smo obranili tih pet kritičnih točaka”, kaže, a dodaje i su “upozorili Hrvatske vode da treba krenuti u sanaciju tih problema”.

Neki mještani nisu zadovoljni reakcijom nadležnih službi, a Maretić kaže da je i sam sudjelovao u izvlačenju muškarca koji je zapeo u bujici.

“Ja sam se od samog jutra aktivirao, sam sam izvlačio gospodina koji je zapeo u bujici, to su dezinformacije. Dali smo prioritet izvlačenju osobnog automobila iz bujice”, govori i dodaje: “Mislim da smo korektno odradili, nije bilo ljudskih žrtava, spasili smo većinu objekata.”

Rade Županović javlja i kako se voda u Dicmu počela povlačiti te da se mijenja vrijeme: Razvedrava se i jugo okreće na buru, prestala je padati kiša. Promet državnom cestom D1 kroz Dicmo se normalizira, nema većih gužvi.

Najnovije

Još iz rubrike