4.3 C
Zagreb
Naslovnica Tech Muskova pljuska Bidenu, Trumpu i Sandersu: Ograničimo dob za političku kandidaturu, predlažem...

Muskova pljuska Bidenu, Trumpu i Sandersu: Ograničimo dob za političku kandidaturu, predlažem sljedeće…

Glavni direktor tvrtke Tesla, milijarder Elon Musk, nedavno je sugerirao da se svima starijima od 70 godina treba zabraniti kandidiranje na političke funkcije.

Osnivač SpaceX-a i Tesle na Twitteru je napisao sljedeće: “Postavimo dobnu granicu nakon koje se više ne može kandidirati za političku funkciju, recimo malo ispod 70 godina.” Ova je objava vrlo brzo prikupila gotovo 22 tisuće lajkova.

Iako u svome tweetu ne spominje nikoga konkretno, ne može se ne primijetiti da su i sadašnji predsjednik Joe Biden kao i njegov prethodnik Donald Trump obojica stariji od 70 godina. Senator Bernie Sanders, s kojim se Musk ranije svađao, ima pak 80 godina.

Naime, prošlog je mjeseca Sanders na Twitteru zahtijevao da iznimno bogati Amerikaci “plate svoj pošteni dio” poreza natrag u javnu kasicu, a Musk mu je na to odgovorio: “Stalno zaboravljam da si ti još uvijek živ.”

Nakon toga je Musk upitao bivšeg kandidata za američkog predsjednika: “Želiš li da prodam još dionica, Bernie? Samo reci…”

Stariji predsjednički kandidati godinama su tema rasprave. Iako SAD postavlja minimalnu dob od 35 godina za ljude koji se natječu za predsjednika, ne postoji gornja dobna granica.

Da je Sanders bio uspješan u svojoj predsjedničkoj kampanji, bio bi jedan od najstarijih predsjednika.

Grace Panetta iz Insidera otkrila je da je samo dan nakon što je Joe Biden službeno došao na mjesto predsjednika SAD-a, njegov rival Trump našalio se na račun Bidenovih godina i nazvao sebe “mladim, živahnim čovjekom”.

U 2019., 27% birača koji podržavaju demokrate reklo je da kandidati ne bi trebali napadati svoje suparnike jer su prestari, izvijestio je Joseph Zeballos-Roig iz Business Insidera, prenosi Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike