6.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Dinamo sa sedam reprezentativaca igra trtaroški i oprezno, a takav pristup osuđen...

Dinamo sa sedam reprezentativaca igra trtaroški i oprezno, a takav pristup osuđen je na poraz

Eminentni hrvatski prvoligaški treneri Željko Kopić i Nenad Bjelica odrasli su u osječkoj četvrti Sjenjak. Kada su kao klinci haklali na osječkim livadama, netko od starijih lega suigrača očito im je već u najranijoj, formativnoj dobi nadobudno solio pamet s kontroliranim nogometom; ako prijeđeš centar, nategnut ću ti uši.

U skladu s tom nazadnjačkom nogometnom doktrinom, Bjelica se danas na klupi šampionskog kandidata Osijeka ne ustručava s bijelo-plavima ne prijeći centar u Velikoj Gorici (kao i nedavno u Maksimiru), a njegov susjed iz Sjenjaka Željko Kopić ne libi se šćućuriti u hladni, vlažni rov s Dinamom, četvrtfinalistom Europske lige (!), momčadi koja je ovdje prije devet mjeseci nokautirala Tottenham!

Pazite, Dinamo s čak sedmoricom A reprezentativaca raznih zemalja u prvih 11 u svom Maksimiru, pred svojom publikom, s Hajdukom demonstrira nepopularnu i negledljivu ‘sačekušu’, strategiju posve oprečnu Dinamovoj tradiciji i kulturi. Toliko oprezna, niskorizična, gotovo pa trtaroška izvedba plavih nije mogla rezultirati drugačije nego porazom, kolokvijalno rečeno bez ispaljenoga metka.

Pritom Dinamo nije naletio na goropadnog, zapjenjenog, nimalo žustroga suparnika, nego samo dovoljno strpljivog. Hajduk će se, i kad nema svoj veliki dan, uvijek moći osloniti na Livajinu klasu. Ovoga puta za nokaut velikog suparnika bio mu je dovoljan samo jedan majstorski potez majstora iz Kaštela. To je nogometaš koji u Hrvatskoj ligi uvijek radi razliku i kojemu nema premca u lucidnosti i ubojitosti.

Bio je ovo neizrecivo bljedunjav derbi, sudar velikih suparnika koji je u pojedinim trenucima podsjećao na revijalku, u kojoj se pazi da se nekoga slučajno krivo ne pogleda, a kamoli malo žustrije nagazi. Nikada u povijesti derbija nije se dogodilo da se prvi prekršaj dogodi tek u 24. minuti! Gdje su ona vremena žestokih momaka Frfe Mužinića, Josipa Čopa, Milivoja Bračuna, Mustafe Arslanovića… kada je sve prštalo od srčanosti i žustrine…

Dinamo je protekloga tjedna dobio novoga trenera. Očekivalo bi se da ta terapija donese pozitivan šok, da se momčad razbudi, galvanizira, manifestira ratnički karakter. Ništa od toga! Za ovo što je Dinamo prikazao u derbiju, mogli su ostaviti i Krznara, piše Večernji.

Dinamo i dalje tone, izgubio na Maksimiru od Hajduka

Kopić nakon poraza od Hajduka: Ekipa ima svoje probleme. Ovo se događa već neko vrijeme

Hajduk niže pobjedu za pobjedom, Dambrauskas puca od zadovoljstva: Otkrio recept za pobjedu nad Dinamom

Najnovije

Još iz rubrike