6.7 C
Zagreb
Naslovnica Tech Objavljeno koje emojije najčešće šaljemo

Objavljeno koje emojije najčešće šaljemo

Trenutno je u svijetu u upotrebi čak 3663 emojija, a svake se godine dodaje još nekoliko desetaka kako bi što vjernije opisali situaciju, raspoloženje ili reakciju na ono što semo pročitali ili napisali.

Moderna komunikacija gotovo je nezamisliva bez emojija, GIF-ova, različitih sličica i videa. S obzirom na to da se većina komunikacije odvija pisanim putem, jasno je da ljudi s obje strane, imaju potrebu dodatno “objasniti” svoje riječi i reakcije na pročitano vizualnim pomagalima.

Koji emoji najčešće koriste u svojoj komunikaciji ovisi ponajprije od toga s kim se dopisuju. No, podaci koje je objavio Unicode Consortium, organizacija odgovorna za stvaranje univerzalnih znakova na internetu, pokazuju da se jedan emoji koristi više i češće nego i jedan drugi.

Tako je Unicode objavio da čak 92 posto korisnika interneta koristi emojije u svojoj komunikaciji, a čak 5 posto svih poslanih emojija otpada na “plačem od smijeha” 😂.

Zanimljivo, među 10 najčešće korištenih emojija, uz “plačem od smijeha” je i “srce”❤️, a potom ga slijede “valjam se po podu od smijeha”🤣, “palac gore”👍, “plačem”😭, “sklopljene ruke”🙏, “šaljem poljubac”😘, “smješko sa srcima”🥰, “zaljubljeni smješko”😍, “smješko sa zatvorenim očima”😊.

Očekivano, najpopularnija potkategorija emojija su “smješkići” i “ruke”, dok su najmanje popularne “zastave”.

U usporedbi s 2019. godinom, popularnost pojedinih emojija gotovo da se i nije promijenila. Ono što se promijenilo su emojiji koji predstavljaju zdravstveno stanje pa su tako među popularnijima emoji “imam temperaturu”🥵 te “emoji s medicinskom maskom”😷. S obzirom na situaciju u kojoj se svijet nalazi posljednje dvije godine, to je bilo za očekivati.

I za kraj jedna zanimljivost. Trenutno je u svijetu u upotrebi čak 3663 emojija, a svake se godine dodaje još nekoliko desetaka kako bi što vjernije opisali situaciju, raspoloženje ili reakciju na ono što semo pročitali ili napisali, prenosi Zimo, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike