6.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Mnogi griješe u tome: Evo kada je najbolje koristiti dezodorans

Mnogi griješe u tome: Evo kada je najbolje koristiti dezodorans

Za održavanje higijene svi koristimo dezodorans i antiperspirant, no postoji pravi trenutak u danu kada ih treba nanijeti da bi najbolje djelovali.

Dezodorans i antiperspirant najbolje je nanositi noću. Iako brojni vole stavljati dezodorans i antiperspirant ujutro nakon tuširanja, stručnjaci navode da je to najgori trenutak za nanošenje ako želite izbjeći znojenje.

Dezodoransi i antiperspiranti se često kombiniraju, ali se mogu nanositi i zasebno. Iako većina smatra da su to isti proizvodi s istim funkcijama, to zapravo nije tako.

Antiperspiranti zaustavljaju znoj, a dezodoransi zapravo pomažu neutralizirati mirise i neutralizirati bakterije koje mogu uzrokovati neugodan miris.

Ove proizvode za održavanje higijene ne biste trebali nanositi odmah nakon tuširanja. Dezodoranse i antiperspirante najbolje je nanijeti na suhu kožu pa stoga nakon što tijelo obrišete ručnikom, pričekajte još malo da vam koža bude u potpunosti suha.

Također biste trebali izbjegavati nanošenje dezodoransa nakon treninga jer neće biti tako učinkovit dok se znojite, piše Best life, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike