Državni tajnik Hanžek obišao lokacije za izgradnju zamjenskih višestambenih zgrada u Petrinji, Glini i Topuskom

Foto: SDUOSZ

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek obišao je lokacije za izgradnju zamjenskih višestambenih zgrada u Petrinji, Glini i Topuskom.

Radni dan započeo je u Petrinji gdje je državni tajnik sa suradnicima i projektantima, u pratnji privremenog pročelnika Ivana Begića obišao lokacije izgradnje zamjenskih višestambenih zgrada na Sajmištu i bivšoj vojarni Zrin. Izrada projektne dokumentacije je u završnoj fazi što će do kraja prosinca 2021. omogućiti početak postupka javnog nadmetanja za izgradnju 5 zgrada, a izmjena GUP-a Petrinje koju je prije 10 tak dana usvojilo Gradsko vijeće, omogućilo je realizaciju projekta od iznimne važnosti za obnovu potresom teško stradalog grada.

Na sastanku sa gradonačelnikom Gline Ivanom Jankovićem državni tajnik Hanžek je prezentirao projekt za izgradnju tipskih višestambenih zgrada. Pokretanje postupaka javne nabave za izgradnju prvih višestambenih zgrada u Glini bit će do kraja ove godine, a lokacije izgradnje usklađene su sa potrebama i urbanističkim zahtjevima Grada Gline.

U Topuskom su državni tajnik i načelnik Ivica Kuzmić na lokaciji izgradnje zajedno s projektantima potvrdili odrednice projekta temeljem kojega će se izgraditi više višestambenih zgrada. Zemljište izgradnje veličine 7.000 m2 u vlasništvu je Republike Hrvatske, piše Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Share This Article