6.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Papa imenovao novog dubrovačkog biskupa: Služio je vojni rok i studirao pravo

Papa imenovao novog dubrovačkog biskupa: Služio je vojni rok i studirao pravo

Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj objavila je u utorak da je papa Franjo imenovao novim dubrovačkim biskupom svećenika Šibenske biskupije.

Papa Franjo imenovao je novog dubrovačkog biskupa – svećenika Šibenske biskupije dona Roka Glasnovića. Nakon srednje škole je služio vojni rok, a jednu godinu je studirao na Pravnom fakultetu u Splitu. Pohađao je Bogoslovno sjemenište i studirao Teologiju u Splitu, za đakona je zaređen 5. prosinca 2004., a za svećenika 2. srpnja 2005. u Šibeniku.

Pastoralnu teologiju studira na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu od 2005. do 2008. Nakon studija 2008. godine imenovan je župnikom župe Pohođenja BDM u Njivicama gdje ostaje godinu dana. Iste godine imenovan je Povjerenikom za pastoral braka i obitelji Šibenske biskupije, a od tada je bio u ulozi ceremonijara Šibenske biskupije.

Osobnim tajnikom šibenskog biskupa imenovan je 2009. godine. Iste godine postao je i član svećeničkog vijeća Šibenske biskupije. Članom Povjerenstva za Katolički školski centar (KŠC) i za Katoličku osnovnu školu (KOŠ) imenovan je 2011., objavila je šibenska biskupija.

Član je Vijeća HBK za život i obitelj od 2012. godine. Upraviteljem župe sv. Margarite u Jadrtovcu imenovan je 2014. godine. Iste godine postaje i član Ekonomskog vijeća, a 2017. imenovan je ekonomom Šibenske biskupije, ravnateljem Katoličkog školskog centra te predstojnikom Biskupijskog ureda za škole. Upravitelj Župa sv. Petra na Kapriju i Uznesenja BDM na Žirju bio je od 2017. do 2019. godine kada postaje član zbora savjetnika Šibenske biskupije, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike