4.2 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Kolege ubijene žene ispred trgovine pale lampione, slaže se mozaik zločina: Napadača...

Kolege ubijene žene ispred trgovine pale lampione, slaže se mozaik zločina: Napadača je htjela napustiti, a on se odlučio osvetiti na najbrutalniji način

Naciju je potresla vijest o ubojstvu žene u Splitu. Oko 15 sati bivši je partner u trgovini ubo ženu nožem. Preminula je u bolnici.

Danas je u trgovini u Splitu muškarac nožem zadao više ubodnih rana djelatnici, njegovoj bivšoj partnerici, koja je preminula u bolnici.

Splićani su šokirani, a nad napadačem se odvija kriminalističko istraživanje. Djelatnici trgovine su ispred zapalili svijeće za svoju stradalu kolegicu.

“Nisam mogla vjerovati kad sam pročitala, tu dolazim svaki dan kupovati i stvarno sam se toliko sam se šokirala”, rekla je stanovnica.

“Grozno, što drugo reć. Malo sam se naježijo jer ne ide mi to u glavu da takvih ljudi ima”, komentirao je stanovnik Splita.

Reporterka Sofija Preljvukić u Splitu je pratila ovaj događaj i razgovarala je s policijom. “Riječ je o trgovini poznatog trgovačkog lanca koji se nalazi u Poljičkoj ulici u Splitu. Muškarac je oko 15 sati naoružan nožem ušao u trgovinu, napao djelatnicu – ženu od nekih 40-ak godina. Ranjena je krvarila do dolaska Hitne pomoći. Bila je toliko malaksala da je u bolnici i preminula. Čini se da je riječ o bivšim partnerima, htjela je napustiti muškarca. Imaju i zajedničko dijete”, ispričala je Preljvukić.

Izgleda da se on odlučio osvetiti na najnemilosrdniji mogući način – ubojstvom. Nakon što je došla policija nastavljen je očevid. Za svaku pohvalu je rekacija građana u trenutku napada – oborili su napadača na tlo i zadržali ga do dolaska policije.

“Muškarca su zadržali u prodavaonici do dolaska policije i odmah je uhićen i priveden u službene prostorije policije u ovom trenutku se provodi očevid kojim rukovodi dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Nad uhićenim muškarcem je u tijeku kriminalističko istraživanje, po završetku imat ćemo više okolnosti o ovom kaznenom djelu”, rekla je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Forenzičari su odradili svoj dio posla, izuzeli su sve što im je bilo potrebno iz trgovine. Također, policija će pregledati sve nadzorne kamere koje se nalaze u trgovini.

“U svakom slučaju šokantno za građane, međutim ovakve stvari se događaju. Meni je žao što se dogodilo u Splitu, ali događa se i diljem Hrvatske. Prošle godine na razini Hrvatske je počinjeno 36 ubojstava, od toga 19 žena. Dakle ubijeno je 19 žena, u tom broju dakle 19 žena, njih 14 je bilo djela femicida, dakle muškaraca s kojima su bile u bliskim odnosima. Dakle nažalost takve stvari se događaju, to su otprilike brojevi”, rekao je stručnjak za sigurnost, Tonći Prodan, piše Dnevnik.hr

Nasmrt izbo partnericu u trgovini, svemu je prethodila svađa. Svjedoci u šoku: Nešto je vikao i izvukao nož…

Najnovije

Još iz rubrike