-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Do sredine tjedna stabilno, od četvrtka novo pogoršanje: Sve češći minusi, mraz...

Do sredine tjedna stabilno, od četvrtka novo pogoršanje: Sve češći minusi, mraz i obilnija kiša

Dugotrajno ciklonalno polje napokon je popustilo pa i odmaklo od naših krajeva. Jača utjecaj anticiklone, ali taj će porast tlaka biti samo prolazan. Već do četvrtka stiže novo pogoršanje.

UTORAK

Jutro pretežno vedro, samo na krajnjem jugu još u početku može biti zaostalih oblaka, ali uz samo malu mogućnost za još koju kap kiše. U unutrašnjosti ponegdje, uglavnom po kotlinama i uz rijeke valja računati i na kratkotrajnu maglu. No, nakon noćne vedrine jutro će u većem dijelu zemlje biti vrlo hladno. Na kopnu česti pa i izraženiji minusi i mraz, a podjednako će se činiti i uz samo more na jakoj buri i tramontani. Srećom, vjetar postupno slabi pa će i sunce biti sve manje zubato.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sve oblačnije, no zadržat će se suho. Zapuhat umjeren, do večeri pojačan jugozapadni vjetar s kojim će i temperatura biti malo viša, uglavnom između 6 i 9 °C. No, na samom vjetru će se i dalje činiti hladno.

I na istoku postupno naoblačenje, bez oborina, ali uz umjeren jugozapadnjak. Tek malo manje hladno nego jučer.

U Dalmaciji napokon dosta sunca. Čak će i bura oslabjeti, ali još može biti pojačane tramontane, osobito prema otvorenome moru. Temperatura uglavnom oko 10 °C.

Na sjevernom Jadranu jačanje zapadno i jugozapadnog vjetra, pa će se sve više oblaka skupljati na širem riječkom području, još češće u gorju. Ipak, bez oborina, ali tek malo manje hladno.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Sredinom tjedna na kopnu osjetno toplije po južini, ali u četvrtak znatno oblačnije, do večeri i s čestom kišom. No, bit će to samo prolazno. Od petka uz sjeverac sve hladnije, a novo pogoršanje stiže, čini se, krajem tjedna, a sve je izglednije da će to biti ona prava zimska promjena.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu od srijede nova epizoda juga i oštra, izraženije u četvrtak kad uz olujne udare vjetra može opet biti i lokalno obilne količine kiše, a time poplavljenih riva. Djelomično razvedravanje donosi zatim bura, ali nakon nje slijedi novi pad temperature i sve oblačniji te nestabilniji kraj tjedna, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike