-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Detalji 'lova' na 'pomahnitalog podstanara' koji je naoružan bježao po Dubravi: Propucane...

Detalji ‘lova’ na ‘pomahnitalog podstanara’ koji je naoružan bježao po Dubravi: Propucane dvije kuće i automobil!

Policajci i službenici Interventne jedinice policije u suradnji s pripadnicima Antiterorističke jedinice Lučko, svladali su u ponedjeljak oko 18,30 sati muškarca radi kojeg je ranije tog dana zatražena intervencija policije.

Naime, oko 13.30 sati u Dubravi na Čučerskoj cesti, žena je zatražila intervenciju policije navodeći da ima problema s podstanarom zbog njegovog agresivnog i nasilničkog ponašanja. Na mjestu događaja policijski službenici su uočili muškarca, koji im je zaprijetio da će upotrijebiti vatreno oružje te se dao u bijeg prema obližnjoj šumi.

Zbog navedenog su policijski službenici nastavili progon za njim, ali i zatražili dolazak dodatnih snaga na mjesto događaja budući da je iz dostupnih saznanja proizlazilo kako je moguće da muškarac raspolaže vatrenim oružjem te je vjerojatno nasilan.

”Dolaskom većeg broja snaga na područje intenzivnog traganja, muškarac je oko 18.30 sati uočen u Slanovečkoj ulici kada je prema policijskim službenicima usmjerio pištolj te im se počeo približavati. Zbog navedenog su ga policijski službenici upozorili da odbaci oružje, a na što se on oglušio, zbog čega su ispalili hitce upozorenja, dok je drugi policijski službenik – zbog pištolja usmjerenog u njegovom pravcu i zbog odbijanja izravnog napada na sebe – nakon upozorenja ispalio nekoliko hitaca u smjeru muškarca, koji je dalje nastavio bježati. Potom su ga policijski službenici sustigli i uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, svladali”, priopćili su Iz PU zagrebačke.

U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi sve okolnosti i činjenice njegovog postupanja pa tako i okolnosti pod kojima je oko 16 sati na Čučerskoj cesti pištoljem zaprijetio zaposlenici jedne trgovine.

”Tijekom navedenog postupanja oštećene su staklene stijenke na dvije obiteljske kuće u Slanovečkoj ulici te osobni automobil koji se nalazio parkiran u dvorištu ispred ulaza.

U odnosu na uporabu sredstava prisile obavještavamo kako će, sukladno važećim zakonskim odredbama, načelnik policijske uprave nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti njihove uporabe”, rekli su iz zagrebačke policije, piše RTL.

Policija u Dubravi uhitila muškarca koji je tvrdio da ima oružje: Za vrijeme bijega opljačkao je dućan?

Najnovije

Još iz rubrike