Zagrepčanima na vrata kucaju poštari koji popisuju plinska brojila? Ne, nije nikakva nova prevara, HP objasnila pravila

Screenshot

Nakon pojave lažnih popisivača ranije ove godine, redakciji RTL- a javili su se zabrinuti čitatelji koji govore kako im sada poštari očitavaju plinska brojila pa ih zanima radi li se o uobičajenoj praksi te jesu li dužni pustiti u stan.

Kratkom provjerom utvrdili su kako za Gradsku plinaru Zagreb očitanje plinskih brojila zaista obavlja ugovorni partner Hrvatska pošta (HP) i to do 15. siječnja 2022. godine. No po više informacija uputili su se do Hrvatske pošte.

Oni govore kako je HP ugovorni partner Gradske plinare Zagreb, a poštari plinska brojila očitavaju od 2015. godine i to na području Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića te općina Brdovec, Marija Gorica, Dubravica, Pušća i Kupljenovo.

“Svaki poštar nosi prepoznatljivu poštansku uniformu, a velik dio građana i poznaje svojeg lokalnog poštara ili poštaricu”, dodaju dalje te ističu kako će poštar uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i uz pristanak korisnika ući u prostor u kojem se nalazi plinsko brojilo i očitati ga.

“Svakako molimo i korisnike da se pri dolasku poštara na očitanje brojila pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, a to podrazumijeva pravilno nošenje zaštitne maske za lice te držanje nužne udaljenosti”, zaključuju, piše RTL.

Share This Article