23.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Zagrepčanima na vrata kucaju poštari koji popisuju plinska brojila? Ne, nije nikakva...

Zagrepčanima na vrata kucaju poštari koji popisuju plinska brojila? Ne, nije nikakva nova prevara, HP objasnila pravila

Nakon pojave lažnih popisivača ranije ove godine, redakciji RTL- a javili su se zabrinuti čitatelji koji govore kako im sada poštari očitavaju plinska brojila pa ih zanima radi li se o uobičajenoj praksi te jesu li dužni pustiti u stan.

Kratkom provjerom utvrdili su kako za Gradsku plinaru Zagreb očitanje plinskih brojila zaista obavlja ugovorni partner Hrvatska pošta (HP) i to do 15. siječnja 2022. godine. No po više informacija uputili su se do Hrvatske pošte.

Oni govore kako je HP ugovorni partner Gradske plinare Zagreb, a poštari plinska brojila očitavaju od 2015. godine i to na području Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića te općina Brdovec, Marija Gorica, Dubravica, Pušća i Kupljenovo.

“Svaki poštar nosi prepoznatljivu poštansku uniformu, a velik dio građana i poznaje svojeg lokalnog poštara ili poštaricu”, dodaju dalje te ističu kako će poštar uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i uz pristanak korisnika ući u prostor u kojem se nalazi plinsko brojilo i očitati ga.

“Svakako molimo i korisnike da se pri dolasku poštara na očitanje brojila pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, a to podrazumijeva pravilno nošenje zaštitne maske za lice te držanje nužne udaljenosti”, zaključuju, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike