Sutkinja mekog srca. Umirovljenici iz Siska dosudila dvostruko manju kaznu: Živi od 1.995 kuna mirovine

Umirovljenica Zvjezdana (71) proglašena je krivom i osuđena jer je automobilom potegnula 82 kilometra na sat zagrebačkom Ilicom u kojoj je ograničenje 50 km/h.

Presuda je postala pravomoćna ovih dana, iako se sam prekršaj dogodio lani na Badnjak. Sutkinja je konstatirala da je umirovljenica, protivno zabrani, upravljala motornim vozilom na cesti u naseljenom mjestu brzinom koja je za 30 do 50 kilometara na sat veća od dopuštene brzine ograničene prometnim znakom.

Policija je u prekršajnom nalogu zatražila da se Zvjezdanu, koja je inače iz Siska, kazni s 3.000 kuna. Međutim, sutkinja se umirovljenici smilovala nakon što je čula njezinu obranu. Vozačica je rekla kako vozi 40 godina i uvijek se trudi poštovati prometne propise, piše Danica.hr.

“Molim vas da svakako uzmete u obzir da imam 71 godinu i primam 1995 kuna mirovine mjesečno. Prema tome, i bez bilo kakvih kazni i neplaniranih troškova izuzetno teško spajam kraj s krajem. Kazna policije od čak 3000 kuna dovela bi u pitanje moju egzistenciju”, molila je Zvjezdana.

Sutkinja je uvažila taj argument te joj kaznu prepolovila na 1.500 kuna. Umirovljenica se odrekla prava na žalbu i presuda je odmah postala pravomoćna, prenosi RTL.

TAGGED:
Share This Article