-0.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Je li normalno razmišljati o drugoj osobi tijekom odnosa? Stručnjakinja ima odgovor

Je li normalno razmišljati o drugoj osobi tijekom odnosa? Stručnjakinja ima odgovor

Ako to niste učinili, gotovo sigurno lažete sami sebi. Za vrijeme seksa teško je kontrolirati vlastite misli, a mnogima se često dogodi da uhvate sami sebe kako razmišljaju o drugoj osobi. Teško je ne osjećati se krivim zbog toga. Na primjer, trebate li reći svom partneru da vam je netko drugi bio na umu? Računa li se to kao neka vrsta čudne emocionalne prevare?

Razmišljanje o nekom drugom tijekom seksa sasvim je normalno – istraživanje britanske tvrtke za proizvodnju seksualnih igračaka na 1300 ljudi pokazalo je da 46 posto žena i 42 posto muškaraca mašta o nekom drugom prilikom seksa.

Klinička seksologinja iz Kalifornije, Dawn Michael, za Cosmopolitan otkrila je što je normalno i što bi mogao biti znak da vi i vaš partner trebate razgovarati.

Ne samo da je razmišljanje o nekom drugom tijekom seksa sasvim normalno, već je to nešto što ona povremeno preporučuje u svojoj praksi. “Pogotovo za muškarce ako imaju problema s održavanjem erekcije ili ako žena ima problema s orgazmom, u redu je misliti na nešto drugo što vas pali”, rekla je. Također može biti korisno razmišljati o nekom drugom ako osjećate da trebate malo začiniti stvari ili se na neki drugi način osjećate tjeskobno zbog seksa.

“Kada smo s nekim neko vrijeme, može postati dosadno ili netko može čak imati neku vrstu seksualne anksioznosti”, rekla je Dawn. “Mogućnost uključiti se u erotsku fantaziju ili razmišljati o nekom drugom što ih uzbuđuje može im pomoći u osjećanju zadovoljstva i uzbuđenja.”

Čak i ako je to normalno i u redu, Dawn je upozorila da je razmišljanje o jednoj određenoj osobi (poput bivšeg) ili razmišljanje o nekom drugom svaki put kada imate seks vjerojatno znak dubljeg problema. Na primjer, jedno je povremeno maštati o strancima koje ste viđali u javnosti, ali je drugo imati ponavljane fantazije da je vaš bivši tu s vama umjesto vašeg sadašnjeg partnera. Osjećati emocionalnu privrženost onome na koga razmišljate može biti nezgodno i vjerojatno bi trebao signalizirati veću raspravu s vašim trenutnim partnerom.

Dawn je rekla da to nije nešto što nužno morate otkriti svom partneru. Ali, ako se ovo ponavlja, ili otkrijete da ne možete doživjeti orgazam ili ostati uzbuđeni bez razmišljanja o nekom drugom, vjerojatno biste trebali razmisliti o vašoj vezi.

Ako osjećate da biste trebali reći svom partneru, učinite to nježno. Ponašajte se kao da im govorite o bilo kojoj drugoj seksualnoj fantaziji koju možda imate. “Uvijek želite biti sigurni da se druga osoba ne osjeća loše”, rekao je Michael. “Recite, ponekad ću razmišljati o ovome jer to povećava moje seksualno uzbuđenje,” prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike