Raspoloženi Splićani poigravali se s Istrom 1961

Protiv Rijeke Hajduk je pokazao da može do pobjede iako nije bio bolji protivnik, a protiv Istre je pokazao kako to može izgledati kada je bolji. Bio je dosta bolji, odradio je odličan posao, a ono što pojačava dojam je činjenica da se u zraku cijelo vrijeme osjećalo kako Splićani imaju još puno prostora za podizanje ritma.

Od početka je bilo jasno da će krajnji rezultat ipak ovisiti isključivo o Hajduku. Domaćin je odmah uzeo loptu, a do vodstva je stigao u 11. minuti.

Vrlo lijepa akcija, s lijeve strane je loptu u sredinu ubacio Melnjak, iz prve ju je do Ljubičića proslijedio Biuk, a napadač domaćina lakoćom zabija za vodstvo.

Ubrzo je Ljubičić mogao i do drugog pogotka. Išao je s Livajom u kontru, dobio idealnu loptu na pet-šest metara i onda zatresao vratnicu iako je bio potpuno sam.

U 27. minuti ipak 2:0 i krasan pogodak Fossatija. Lopta mu je došla na preko 20 metara, a on udarcem iz prve poslao je u gornji kut.

U drugom dijelu Hajduk je došao do još dva pogotka. Prvo u 69. minuti Sahiti je napravio veliki posao na desnoj strani, ubacio u sredinu gdje na loptu idu Krovinović i Livaja, a Krovinović je ipak bio taj koji je zabio.

I kada se već očekivao kraj stigao nje i četvrti gol i to sjajnim udarcem Livaje sa 16 metara, piše RTL.

Share This Article