5.8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo U autobusu u kojem je izgorjelo 46 osoba švercali tonu goriva i...

U autobusu u kojem je izgorjelo 46 osoba švercali tonu goriva i 30.000 petardi?

Prema rezultatima istrage koje je objavio makedonski portal Infomax, požar autobusa u Bugarskoj, koji je odnio čak 46 života, uzrokovali su kanistri goriva i velika količina pirotehnike.

Podsjetimo, u teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila u utorak ujutro, poginulo je 46 ljudi, od čega 12 djece. Među poginulima je i cijela obitelj s četverogodišnjim blizancima.

Jučer je objavljeno da je autobus, registriran u Sjevernoj Makedoniji, vozio kanistre s gorivom, a prema informacijama koje je objavio Infomax, sumnja se na to da su u autobusu bili skriveni gotovo tona goriva i 30.000 petardi.

Infomax navodi da je spremnik u kojem se nalazila oko tona goriva bio smješten u prednjem dijelu autobusa, u kojem je, prema prvim rezultazima istrage, planula vatra, koja je vrlo brzo progutala cijeli autobus.

Vjeruje se da tajni spremnik s tonom goriva objašnjava zašto se plamen pojavio tako iznenadno i proširio tako brzo.

Istragom je, navodi Infomax, otkriveno i da se u autobusu nalazilo oko 30.000 petardi koje je netko pokušao prošvercati u Sjevernu Makedoniju.

Prema istom portalu, vjeruje se da su petarde eksplodirale i tako putnicima dodatno skratile vrijeme koje su imali da izađu iz autobusa.

Vlasti još nisu službeno potvrdile ulogu švercanog goriva i petardi u požaru, jer je istraga još uvijek u tijeku, prenosi Nacional.

Ministar Sj. Makedonije: Autobus koji je izgorio s ljudima u Bugarskoj, nije imao licencu

VIDEO Detalji strašne tragedije u Bugarskoj, ljudi su iskakali iz zapaljenog autobusa: Slika je zastrašujuća, zastrašujuća. Nikada prije nisam vidio tako nešto

Najnovije

Još iz rubrike