26.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Tereza Kesovija: Macrona je oduševila moja izvedba, pozvao me na večeru u...

Tereza Kesovija: Macrona je oduševila moja izvedba, pozvao me na večeru u Francusku

Državni protokol u četvrtak je organizirao svečani ručak u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade povodom prvog službenog posjeta francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj.

Na počasnom popisu gostiju našlo se i ime jedne od najvećih hrvatskih pjevačica, ime Tereza Kesovija. To pretjerano i ne čudi s obzirom na to da ova diva godinama desetljećima unazad slovi za legendu u Francuskoj, a veleposlanik spomenute zemlje dao joj je i francusko odličje Časnika reda umjetnosti.

Odmah je RTL kontaktirao popularnu pjevačicu uz čije je pjesme odraslo nekoliko generacija kako bi otkrila nekoliko detalja s prestižnog ručka u hotelu Esplanade.

”Bilo je fenomenalno… Samo ću reći da je to jedna manifestacija dobrote, ljudskosti i simpatije. Sve to mogu prepisati cijenjenom predsjedniku Francuske, Emmanuelu Macronu, našem premijeru Andreju Plenkoviću, ali i svima koji su se danas našli u njihovom okruženju”, priča Tereza s osmijehom na licu pa nastavlja:

”Ministar Ćorić me doslovno odveo ispred predsjednika Macrona kako bi održala kratki govor. Kada je desert stigao na stol zapjevala sam predsjedniku i premijeru pjesmu ‘La Chanson De Lara’. Gospodin Plenković mi je u jednom trenutku rekao da uzmem mikrofon, ali meni je bilo dovoljno da samo za njih pjevam”, našalila se jedna od najvećih diva na ovim prostorima.

Za kraj je otkrila i kako je Macron reagirao na njezinu glazbenu točku.

”Oduševljen je bio i vidjela sam mu u očima koliko mu je drago. Odmah je osjetio moj temperament. Uspjela sam mu reći da sam ja prvi interpretator te pjesme u svijetu”, rekla je Tereza pa otkrila kako ju je francuski predsjednik pozvao na večeru kao počasnog gosta u njegovoj zemlji. Naravno, zanimalo ih je i hoće li prihvatiti poziv?

”To je lijepa gesta koju sam primila s radošću, ali doista ne znam hoću li otići”, rekla je Tereza za kraj, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike