4.3 C
Zagreb
Naslovnica Sport Belgijci su zbog ovog zaslužili pljesak na Maksimiru! Čelnik Genka potresen napustio...

Belgijci su zbog ovog zaslužili pljesak na Maksimiru! Čelnik Genka potresen napustio hrvatsko selo

Iako je korona umiješala prste pa delegacija Genka nije bila brojna i u najjačem sastavu, belgijski je klub ispunio je ‘itinerar’ i posjetio selo Strašnik, koje je devastirano u lanjskom prosinačkom potresu. Na čelu delegacije bio je Eric Gerits, izvršni direktor kluba, došle su i klupske tv-kamere, žele i u Genku ispričati priču o ovoj prirodnoj katastrofi. A, odakle u čitavoj priči Genk?

Dakle, bivši igrači toga kluba i ljudi koji su ostavili dubok trag u Genku, Branko Strupar i Frane Bućan, još u siječnju ove godine animirali su ljude iz Genka i uključili ih u pomoć stradalom području. Klub je odmah uskočio, pridružili su se i navijači i odlučili su da će pomoći obnovu, odnosno izgradnju kuće obitelji Prašnjak iz Strašnika. Stjepan Prašnjak je hrvatski branitelj, invalid Domovinskog rata, živi u Strašniku sa suprugom i dvanaestero djece, a kuća im je u potresu srušena do temelja. Genk je prikupio određena financijska sredstva, a kuća bi se trebala početi graditi na proljeće. Naravno, kao i u većini slučajeva, obnovu je usporila poznata hrvatska birokracija. No, Genkova delegacija stigla je u četvrtak u Strašnik, izvršni direktor Gerits upoznao je Stjepana Prašnjaka i obitelj, bio je ganut onime što je vidio.

– Tko god dođe u Strašnik moraju ga preplaviti emocije, mora na njega ta tragedija ostaviti dojam. Nisu niti Belgijci bili iznimke, potreslo ih je što su vidjeli, no, istovremeno je Gerits bio i vrlo ponosan što Genk pomaže obitelji Prašnjak i što će njegov klub usrećiti ljude koji su ostali skoro bez svega – ispričao je Frane Bućan, koji je, zajedno s Brankom Struparom, organizirao ovaj posjet.

– U razgovoru s obitelji Prašnjak, Gerits je kazao da su im vrata Genka uvijek otvorena, da se kad god požele mogu obratiti njemu i Genku i da će im uvijek pomoći koliko mogu – rekao je Bućan.

Još jednom se ističe, gesta za pamćenje, Genk je zbog ovoga zaslužio i pljesak na Maksimiru, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike