-0.1 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Beroš objasnio kako se može dobiti COVID potvrda i bez da...

VIDEO Beroš objasnio kako se može dobiti COVID potvrda i bez da je netko testiran, ili cijepljen, ili zbilja i prebolio

Ministar zdravstva Vili Beroš je izvijestio na Vladi danas o epidemiološkoj situaciji.

Kaže kako je u Hrvatskoj 6136 novih slučajeva, u bolnici je 2551 osoba, a 332 je na respiratoru. 250 je hospitalizirano u zadnja 24 sata, od kojih 70 posto nije cijepljeno, rekao je i istaknuo kako je velik pritisak na zdravstvo zbog čega se u nekim bolnicama ukidaju hladni pogoni, prenosi dnevnik.hr.

“Trenutni postotak cijepljenih je 63,01 posto”, kaže ministar.

“Brojevi novozaraženih koje smo bilježili u zadnja dva tjedna značajno su vidljivi u optrećenom sustavu. Necijepljenjem i nepridržavanjem mjera, osim nepotrebnih smrti, oduzimamo krevete ne COVID pozitivnim bolesnicima s teškim bolestima”, rekao je.

Kaže da je virus štetan za sve, ali je opasniji za necijepljenje.

“Poručujem glasnoj manjini da se ne igraju doktora i stručnjaka”, rekao je i dodao: “Živote spašavaju jedino liječnici, a ne nadriliječnici”.

Vjerojatni slučaj preboljenja

Potom je i pojasnio što je vjerojatni slučaj preboljenja i kako ti građani mogu dobiti COVID potvrdu, a da se nisu cijepili, imali registrirani COVID nakon testa, jer se nisu niti testirali.

Riječ je o onima kojima je zbog obiteljskog kontakta za samoizolacije zbog simptoma utvrđeno da vjerojatno imaju COVID, te koji su prijavljeni u registar zaraznih bolesti kao oboljeli od COVID-a 19.

Snimka od 12:25 na dalje:

Najnovije

Još iz rubrike