-2.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava U četvrtak i petak stiže obilna kiša, padat će diljem zemlje

U četvrtak i petak stiže obilna kiša, padat će diljem zemlje

Pretežno vedro je u većem dijelu zemlje, zbog čega su temperature jutros niske, -6,8 je u Bednji, gdje je najhladnije. Hladno je i duž Jadrana, gdje puše jaka i olujna bura, otežava prometnu situaciju.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 preko Gornjeg Jelenja).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju i na maglu u dijelovima unutrašnjosti, kao i na mohućnost stvaranja poledice.

Sutra je na pomolu novo pogoršanje, koje će već večeras najaviti vjetar južnog smjera. Sutra jugo jača, i navirat će oblaci, duž Jadrana već prijepodne treba računati na kišu i pljukove praćene grmljavinom.

U noći na petak i u petak ujutro u Dalmaciji može biti lokalno obilnijih pljukova praćenih grmljavinom. Tijekom petka će kiše biti diljem zemlje, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike