8.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Iz Hitne demantirali da zaraženog nisu htjeli odvesti u KB Dubrava: Poslali...

Iz Hitne demantirali da zaraženog nisu htjeli odvesti u KB Dubrava: Poslali su i dokaz

U javnost je danas izašla priča o zaraženom pacijentu iz Vrbovca kojeg, kako se navodi, hitna jutros nije htjela voziti u KB Dubrava. No iz Hitne tvrde da to nije točno i da za to imaju dokaz.

Riječ je o pacijentu kojeg navodno nije željela primiti obiteljska liječnica, a na red za PCR testiranje ne bi došao danima, pa se obratio Hitnoj u Vrbovcu. Oni su ga testirali i bio je pozitivan.

Jutros oko 4,30 čovjek se srušio u kupaonici i izgubio svijest, a njegova supruga pozvala je Hitnu u Vrbovcu.

Članica njegove obitelji koja nije u istom kućanstvu kazala je za 24 sata da ga je hitna odbila prevesti u KB Dubrava.

“Živim malo dalje od njih, kći je jedini vozač tamo i ona je u izolaciji. Ja koja sam jedina zdrava, sam morala sjesti u auto s njime i voziti ga u bolnicu. Jesam cijepljena, no riskirala sam da dobijem koronu – dodala je žena”, izjavila je.

Index se obratio Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije i zatražili potvrdu informacije.

Iz Hitne Zagrebačke županije su odgovorili da nije istina da je hitna odbila voziti pacijenta te da je on vlastoručnim potpisom potpisao izjavu da će ići u bolnicu vlastitim prijevozom.

Poslali su i presliku bolesničkog lista na kojem se vidi potpis, ispod kojeg se navodi da je pacijent izrazio želju da ide u bolnicu vlastitim prijevozom te da to potvrđuje svojim potpisom, prenosi RTL.

Ostali u šoku: Hitna došla oboljelom od korone, rekli da ga treba prevesti u Dubravu i otišli

Najnovije

Još iz rubrike