5.5 C
Zagreb
Naslovnica Sport Hrgović najavio borbu protiv 178. boksača svijeta i objasnio zašto se ne...

Hrgović najavio borbu protiv 178. boksača svijeta i objasnio zašto se ne bori protiv najboljih

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović 4. prosinca ima novu borbu. Ovaj put je mjesto radnje borilačka prijestolnica Las Vegas, a njegova borba bit će jedna od preliminarnih na meču za svjetskog prvaka WBC-ove lake kategorije između Devina Haneyja i Josepha Diaza.

Kad je stigla potvrda 14. borbe u karijeri El Animala, mnogi su opet bili razočarani. Njegov protivnik je Scott Alexander, 32-godišnji Amerikanac koji je na BoxRecovoj ljestvici tek na 178. mjestu na svijetu.

Filip je danas izašao pred medije kako bi najavio svoju sljedeću borbu.

”Mislim da sam u karijeru napravio određen posao, moglo je biti bolje, ali i lošije. Bio sam među 15 na svijetu na Boxrecovoj ljestvici, negdje su me gurali u Top 10. Napravili smo dobar posao, ali nismo maksimalan. Imam 13 pobjeda”, rekao je Hrga.

Posljednjih dana suočen je s mnogim kritikama, ne čak toliko on koliko ljudi koji vode njegovu karijeru. Hrga konstantno pada na ljestvicama, a njegovi menadžeri mu ne mogu naći jake protivnike.

”Spreman sam za jače protivnike već godinama. Mogao sam možda imati na skoru jednog Heleniusa, Chisoru, Martina ili nekog iz toga ranga. Ja sam spreman za to, ali nije do mene. Prozivam takve protivnike godinama, ali tako ovaj biznis funkcionira. Zbog te neke politike nije došlo do mečeva koje sam htio”, rekao je Filip te nastavio:

”Imao sam dosta dobrih protivnika, neki su bili svjetski prvaci iako su neki od njih široj publici izgledali smiješno. Moje vrijeme tek dolazi, ne bi vas bilo toliko tu da toga niste svjesni. Prilagodio sam se profesionalnim pravilima boksa, spreman sam za svih 12 rundi. Samo je pitanje vremena kad će doći najveća imena i svjetska titula. To je moj cilj”, poručio je Hrgović.

Što ga čeka u 2022. godini?

”Plan je da se u ožujku ili travnju održi borbi za IBF-ova izazivača. Neću o imenima da ne bude razočaranja. Sumnjam da ću se boriti za titulu jer Joshua ima revanš s Usikom, a Fury će imati obranu protiv Whytea ili nekog trećeg.”

”Nadam se da će onda teška kategorija dobiti ujedinjenog prvaka. Čisto sumnjam da će Usik ili Joshua prihvatiti borbu protiv mene za IBF-ov pojas umjesto borbe za ujeidnjenje koja će vrijediti stotine milijuna,” piše Gol.hr

Najnovije

Još iz rubrike