1.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Malenica o paprenim kaznama za Bulja, Petrinu i slične... A Milanoviću...

VIDEO Malenica o paprenim kaznama za Bulja, Petrinu i slične… A Milanoviću – soli na rep

Ministar pravosuđa Ivan Malenica nakon sastanka parlamentarne većine govorio je o sankcijama za one koji ne budu provjeravali covid potvrde, prenosi Jutarnji list.

“Definirali smo odgovornu osobu u javnopravnim tijelima, koja će biti nadležna i odgovorna za provođenje sigurnosnih mjera. To znači da će provjeravati dokaze o cijepljenju, testiranju i preboljenju zarazne bolesti. Također smo naveli novčane kazne od 30 do 50 tisuća kuna za one koji krše mjere. Želimo da pandemija što prije prođe i da bude što manje zaraženih i umrlih”, rekao je Malenica.

“Izmjene isključivo idu u smjeru definiranja javnopravnih tijela, odgovornih osoba i njihovog poštivanja zakona. Za njih nismo planirali izmjene zakona”, rekao je. Što se tiče Ureda predsjednika, rekao je kako je odgovornost na predstojniku Ureda predsjednika.

Što ako inspektori dođu pred Pantovčak i vojska ih ne pusti unutra, pitali su ga novinari.

“Ne mogu vjerovati da će si predsjednik ureda dopustiti da nadležna tijela ne kontroliraju provedbu zakona. To je apsurdno da imamo predsjednika koji javno poziva na nepoštivanje zakona”, rekao je.

Malenica je rekao i kako bi predstojnik Ureda predsjednika, u slučaju da ne poštuje zakon, mogao biti kažnjen s 30.000 do 50.000 kuna.

Novinari su Malenicu pitali i treba li netko tražiti nadzor ravnateljice Uskoka zbog slučaja Žalac. Rekao je kako nadzor nad njenim radom provesti šefica DORH-a.

Je li Ured predsjednika eksteritorijalan, pitali su ga novinari.

“Mislim da ne”, rekao je ministar. Na pitanje zvuči li mu ono što govori Milanović kao pozivanje na neposluh, rekao je kako mu je to što on radi apsurdno.

Malenica je najavio i da će izmjene Zakona sutra biti na Vladi, a onda i u Saboru, prenosi Jutarnji list.

VIDEO Malenica: Idu visoke novčane kazne; Beroš: Moto subotnjeg prosvjeda je – misli na sebe, zarazi druge

Najnovije

Još iz rubrike