4.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Policija podnosi Optužni prijedlog protiv organizatora neprijavljenih prosvjeda

Policija podnosi Optužni prijedlog protiv organizatora neprijavljenih prosvjeda

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provode kriminalističko istraživanje vezano uz neprijavljena javna okupljanja koja su se u subotu, 20. studenog održala na Trgu bana Josipa Jelačića i u Ulici Prisavlje u Zagrebu, javljaju iz PUZ-a.

“Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica 51-godišnjaka kao fizičke osobe u svojstvu organizatora organizirali javno okupljanje, bez da su to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) prijavili nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima”, piše u priopćenju policije.

“Iz navedenog razloga, temeljem članka 109. a stavka 1. Prekršajnog zakona, policijski službenici su obojici uručili Obavijest da će protiv njih biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz članka 7. stavka 1. i članka 16. stavka 1. Zakona o javnom okupljanju, kažnjivo po članku 34. stavak 1. istog Zakona. Policijska uprava zagrebačka nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska drugih mogućih počinitelja kaznenih djela ili prekršaja”, kažu iz policije.

Podsjetimo, u subotu je održan prosvjed protiv covid-potvrda i mjera koje je Vlada uvela zbog pandemije koronavirusa na kojemu je prekšen cijeli niz zakona. Policija je u nedjelju izvijestila da im je organizator još uvijek nepoznat te da na prosvjedu, osim napada na novinara RTL-a, nije bilo nasilja. Rekli su i kako pregledavaju snimke s gradskih kamera.

“Mi takve stvari audio i vizualno snimamo, i kada pogledamo sve snimke – a gledat će se one grada Zagreba, znat ćemo”, rekao je u nedjelju načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Davor Posilović, piše N1.

VIDEO, FOTO Ovo nije 10 tisuća ljudi: Prosvjednici aklamacijom izglasali ukidanje COVID potvrda

Najnovije

Još iz rubrike