1.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Pantovčak o večeri s Macronom: Kad mi organiziramo takve stvari – zovemo...

Pantovčak o večeri s Macronom: Kad mi organiziramo takve stvari – zovemo sve

Nema mira na relaciji Banski dvori – Pantovčak uoči sutrašnjeg, prvog, bilateralnog posjeta jednog francuskog predsjednika Hrvatskoj.

Andrej Plenković priprema ručak sa stotinjak uzvanika za francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, ali za stolom nema mjesta za predsjednika Zorana Milanovića.

Predsjednik Vlade izjavio je ranije danas kako je predsjedniku Milanoviću ponuđeno da organizira jedan od susreta s francuskim predsjednikom, ali da je to s Pantovčaka odbijeno.

RTL sada javlja kako iz Ureda predsjednika poručuju da su sve radili po protokolu. Kažu da Macron dolazi u večernjim satima te da nije bilo prostora za organiziranje službene svečane večere jer službeni posjet počinje, što se njih tiče, u četvrtak dolaskom na Pantovčak. Nakon toga Macron ide na ručak, ali ne ostaje te ne ostaje ni mogućnost da se organizira svečana večera.

Što se radnog ručka tiče tu nema spora, poručuju s Pantovčaka, to je operativna razina gdje će biti ministri. Karakter svečanog ručka na koji dolaze estradnjaci, sportaši i mnogi gospodarstvenici, na kojem mjesta za predsjednika nema, s Pantovčaka komentiraju tvrdnjom da je ovo prva takva situacija.

Kada Ured predsjednika organizira takve stvari pozivnice odlaze na više adresa među kojima su Ured predsjednika Vlade, premijer, predsjednik Sabora i ministar vanjskih poslova. To što se ne odazovu, kažu na Pantovčaku, nije problem Pantovčaka, prenosi RTL, prenosi N1.

Milanović nije pozvan na ručak s Macronom: Trebala je biti večera na Pantovčaku, ali predsjedniku nije pasao termin

Najnovije

Još iz rubrike