4.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Najavljen novi prosvjed u Zagrebu zbog ukidanja mjere roditelj-odgojitelj: Posljednji se put...

Najavljen novi prosvjed u Zagrebu zbog ukidanja mjere roditelj-odgojitelj: Posljednji se put okupilo stotinjak ljudi

Novi prosvjed protiv ukidanja mjere roditelj-odgojitelj održat će se danas nakon redovne konferencije zagrebačkog gradonačelnika. Naime, iz Grada su objavili da trajno ukidaju mjeru zbog visokih troškova i malog ili nedvojbenog demografskog učinka. Korisnici mjere ne slažu se s potezom nove vlasti u Zagrebu te javno iskazuju svoje nezadovoljstvo.

U subotu, 13. studenog ispred zgrade zagrebačke Gradske uprave okupile su se majke odgojiteljice i paljenjem lampiona izrazile nezadovoljstvo ukidanjem mjere roditelj-odgojitelj.

Bilo je stotinjak prosvjednika, a neki su doveli i svoju djecu. Mirnim okupljanjem željeli su upozoriti aktualnu gradsku vlast na probleme u kojima su se našli roditelj koji koriste mjeru roditelj-odgojitelj.

Mjeru koristi više od 5000 roditelja, a mjesečno primaju oko 4000 kuna.

Brojne majke nisu bile zadovoljne objavom o trajnom ukidanju mjere. Kao glavni razlog potpunog ukidanja navode se visoki troškovi koje se izdvaja za tu mjeru te mali ili dvojbeni demografski učinak.

“Financijski iznos utrošen na mjeru mogao je biti pravednije raspodijeljen za svu djecu Grada Zagreba”, objasnili su početkom studenog iz Grada.

Također, prosvjed je najavljen i za danas, nakon redovne tjedne konferencije zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike