8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Kratkotrajno poboljšanje vremena, od četvrtka ponovno kiša

Kratkotrajno poboljšanje vremena, od četvrtka ponovno kiša

Anticiklona nad Velikom Britanijom i istočnim Atlantikom, ciklonalni vrtlog istočno od Skandinavije, ciklona nad Sredozemnim morem. Jako visinsko sjeverno strujanje od Islanda preko Nizozemske, Njemačke, švicarske i Austrije do Alpi. Nestabilan zrak nad Balkanom je ukratko opis vremenske situacije nad nama.

Nestabilan zrak koji je jučer donio kišu, a u planinama snijeg i pad temperature, otpuhao je neugodnu maglu. Danas se nad planinskim krajevima unutrašnjosti još zadržava oblačna masa, s kišom, susnježicom i snijegom u višem gorju.

Tlak zraka raste, na Jadranu puše bura koja je već jutros dosegla olujne udare te stvara probleme u prometu.

Jutros je u unutrašnjosti bilo oblačno i prohladno. Temperatura zraka oko 4ºC.

Na srednjem i južnom Jadranu atmosfera je nestabilnija i lokalno ima grmljavinskih nevera. Temperatura zraka na Jadranu od 10 do 14ºC.

Danas će sa sjeverozapada doći do poboljšanja vremena te će biti djelomice sunčano. Kiša nad planinskim krajevima će postupno prestati te će se poboljšanje do kraja dana prošitriti nad cijelu unutrašnjost te veći dio Jadrana.

Na Jadranu će puhati jaka na mahove olujna bura koja će otpuhati oblake nad otvoreno more. Nad Velebitom i Dinaridima zadržat će se oblačna “burina” kapa.

Najviša dnevna temperatura na kopnu od 5 do 10, na Jadranu od 14 na sjevernom dijelu do 17°C na jugu.

U srijedu promjenljivo oblačno i prohladno, na Jadranu bura u slabljenju. U četvrtak ponovno jugo, naoblačenje i kiša, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike