Bizarno! Klinika za surogatstvo ponudila popust na djecu za Black Friday

Ilustracija

Ukrajinska bolnica BioTexCom koja se predstavlja kao “centar za ljudsku reprodukciju” ponudila je popust od 3% na pakete za surogatstvo u razdoblju od 15. studenog do 26. studenog, što je popularno poznato kako popusti povodom Crnog petka.

Na svojoj web stranici, ponosno su istaknuli da svi korisnici usluga klinike koji “požure” moći će za 1947 eura dobiti Vip paket ili standardne pakete za 1497 eura ili 1197 eura.

Iz BioTexCom-a poručuju kako prema zakonima koji vrijede u Ukrajini “surogat majka ne može potraživati nikakva prava na dijete” te će u rodni list kao majka i otac biti navedeni samo “otac i majka” koji plaćaju uslugu pod uvjetom da je jedno od njih doniralo ili spermij ili jajnu stanicu. Drugim riječima surogat majka koja je rodila, a možda i začela dijete, gubi sva prava na kontakta s njime.

Ova klinika koja svoje usluge nudi u Ukrajini, dakako, nije vezana samo, ili čak prvenstveno, uz Ukrajinu, budući da je svoju web stranicu prevela na više od 15 svjetskih jezika uključujući engleski, njemački, francuski, japanski, španjolski itd.

Ako vam je ime ove klinike odnekud poznato to je zato što je prošle godine Ukrajinska grkokatolička Crkva osudila BioTexCom nakon što je napravila video u kojem je prikazala 46 beba „kao proizvode koji kupci nisu preuzeli”. Naime, zbog zatvaranja granica uzrokovanog pandemijom koronavirusa “naručitelji” nisu mogli preuzeti bebe, pa je kompanija napravila video kako bi izvršila pritisak na vlasti da se odobri preuzimanje beba.

Ipak, čini se da je surogatstvo još uvijek hir dostupan samo bogatima budući da ukupna cijena “sa svime uključenim” varira od 145 000 do 250 000 dolara, prenosi Fenix magazin, prenosi RTL.

Share This Article