4.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Župnik u Đurđicu kod Križevaca otišao u mirovinu, novi župnik otkrio da...

Župnik u Đurđicu kod Križevaca otišao u mirovinu, novi župnik otkrio da nedostaje 145.200 kuna…

Velečasni Ivan Jadan, župnik Župe sv. Jurja Mučenika u Đurđicu kod Križevaca, umirovljen je lani u kolovozu i na njegovo mjesto došao je vlč. Franjo Faltak koji je prije stupanja na dužnost odlučio napraviti financijsku reviziju.

A onda je uslijedio šok jer je u blagajni nedostajalo 145.200 kuna. Dug je nastao zbog nepoštivanja odredaba Zakonika kanonskog prava, naveli su u Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji, a portal posjeduje nalaz te revizije, donosi portal Danica.

Zbog toga su vlč. Jadan i biskupijski ekonom Josip Stipančević potpisali sporazum prema kojem je Jadanu omogućen povrat duga u roku od pet i pol godina. Sve je ‘blagoslovio’ i bjelovarsko-križevački biskup, mons. Vjekoslav Huzjak.

Umirovljenik župnik ima pravo na 4000 kuna mirovine i to 2200 kuna mu isplaćuje Biskupija, a 1800 kuna ide na teret Ministarstva obrazovanja. Prema sporazumu umirovljeni svećenik idućih 5,5 godina ili 66 mjeseci neće primati plaću od Biskupije u visini 2200 kuna i time će kompenzirati dug od 145.200 kuna. Kako je dug nastao, ne zna se još, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike