26.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno U ljekarnama pao sustav, građani ostali bez COVID potvrda: Nije radio ni...

U ljekarnama pao sustav, građani ostali bez COVID potvrda: Nije radio ni prošlog tjedna, ali su bar najavili

“Aplikacija je nedostupna”, obavijest je koju su tijekom jutra dobili neki ljekarnici koji su pokušali pristupiti sustavu CEZIH uz pomoć kojeg izdaju COVID potvrde onim građanima koji su se na COVID-19 testirali u njihovim ustanovama.

Shodno tome, svi oni koji su se na to odlučili ostat će bez COVID potvrda koje im odlukom Stožera sada trebaju za pristup radnom mjestu, ali i nekim državnim uslugama.

O čemu je riječ upitalo se Anu Soldo, predsjednicu Hrvatske ljekarničke komore koja govori kako još nije zaprimila nikakve informacije s terena pa dodala kako CEZIH nije radio ni prošlog tjedna, jedan dan kada se dograđivao, no o tome su bili obaviješteni dva dana ranije. Sada, govori, nikakvu obavijest nisu dobili.

O čemu je riječ RTL je upitao Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) te će njihov odgovor objaviti po pristizanju.

S druge strane, kakva je alternativa onima koji su ostali bez COVID potvrde bez prethodnog upozorenja, Soldo pojašnjava da su ljekarnicima izdali uputu da izdaju COVID potvrdu ili potvrdu o nalazu, bio on negativan ili pozitivan. No, on nije COVID potvrda pa nije jasno ni može li se tako koristiti.

“To sada ovisi o ustanovi kojoj žele pristupiti te o tome hoće li potvrda o nalazu njima biti valjan dokument”, zaključuje Soldo, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike