6.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Šest djelatnika Rebra dobilo otkaz zbog COVID potvrda: O njihovoj sudbini trebalo...

Šest djelatnika Rebra dobilo otkaz zbog COVID potvrda: O njihovoj sudbini trebalo je odlučiti Radničko vijeće, no to se nije dogodilo

Da je dokumentacija o otkazu ugovora o radu poslana za šest djelatnika KBC-a Rebro koji još uvijek odbijaju priložiti COVID potvrdu prilikom dolaska na radno mjesto za RTL je potvrdio zamjenik ravnatelja bolnice Milivoj Novak.

Naime, među djelatnicima se šuškalo da su otkazi podijeljeni i to unatoč tome što o njihovoj sudbini nije odlučilo Radničko vijeće. Podsjetimo, Gordana Miškulin, predstavnica Strukovnog sindikata i medicinskih sestara i tehničara ranije je za RTL istaknula kako Vijeće treba zaprimiti dokumentaciju o otkazu o kojoj potom treba glasati. Kako je potvrđeno iz Vijeća, oni suglasnost nisu dali, no papiri su, kako govori zamjenik ravnatelja te ustanove već poslani.

O svemu navedenom RTL je upitao i ravnatelja Antu Ćorušića te će se njegov odgovor objaviti po pristizanju.

Podsjetimo, nakon što je uvedena mjera da zdravstveni djelatnici prilikom dolaska na radno mjesto moraju priložiti COVID potvrdu, pred ustanovom se okupila nekolicina nezadovoljnika, što djelatnika što građana. Nakon par dana okupljanja su prestala, a ravnatelj Ćorušić kasnije je istaknuo kako još uvijek postoje oni koji odbijaju priložiti COVID potvrdu.

Rekao je da KBC Zagreb ima 6156 zaposlenika, od kojih se 12 odbilo testirati i nisu imali COVID potvrdu. Od toga se dvoje kasnije predomislilo te je započelo s testiranjem, jedna je djelatnica dala otkaz, a ostali će, govorio je ravnatelj tada, dobiti izvanredni otkaz sukladno zakonu i odlukama Radničkog vijeća, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike