5.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Pukla još jedna ljubav na Fejsu s 'američkim liječnikom u Jemenu': Riječanki...

Pukla još jedna ljubav na Fejsu s ‘američkim liječnikom u Jemenu’: Riječanki rekao da joj je poslao dijamante…

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, provode kriminalističko istraživanje koje se odnosi na kazneno djela prijevare. Riječ je o prijevari putem društvene mreže kojom je oštećena 73-godišnja hrvatska državljanka.

Naime, oštećena je u listopadu preko društvene mreže upoznala mušku osobu koja se predstavila kao liječnik iz Amerike koji se trenutno nalazi u Jemenu. Spomenuti je oštećenu doveo u zabludu navodeći kako joj je 13. studenog poslao paket u kojem se nalaze dijamanti i uvjerio ju da mora uplatiti određeni novčani iznos kako bi ga mogla preuzeti što je oštećena i učinila no paket do danas nije primila.

Počinjenim kaznenim djelom 73-godišnjakinja je oštećena na novčani iznos od oko 60.200 kuna, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Policija još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne vrste prijevara i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije. Pozivaju se građani da budu oprezni, dobro promisle i provjere s kim komuniciraju – da li im je osoba poznata ili ne, tko stoji iza objavljenog oglasa, kome se obraćaju za financijsku pomoć, od koga kupuju i sve druge okolnosti koje mogu umanjiti mogućnost, ne samo da budu materijalno oštećeni već i da njihovi osobni i drugi podaci (npr. brojevi bankovnih kartica, PIN-a i sl.) budu zlouporabljeni, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike