8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Hajduk se oglasio o huliganskim napadima u Rijeci: Osim na terenu, neugodno...

Hajduk se oglasio o huliganskim napadima u Rijeci: Osim na terenu, neugodno je bilo i u loži

Dok se na terenu gledalo najbolju moguću reklamu za hrvatski nogomet i još jednu ovosezonsku golijadu u režiji Rijeke, iako ovaj put sa šokantnom završnicom za domaćina, za razliku od nogometaša, navijači se nisu baš proslavili.

Prvi incident su napravili pripadnici Torcide bacivši bengalku među domaće navijače, a kasnije su huligani iz redova domaćih navijača bacili sjenu na Jadranski derbi.

Dvaput su zaštitari ”zaspali” na Rujevici i dvaput su fizički napadnute službene osobe gostujućeg sastava, prvo nogometaš Nikola Katić, a potom i fizioterapeut Dario Juričević.

U prvom je slučaju zaštitarski posao morao obaviti Marko Livaja, koji je uhvatio huligana koji je napao Katića, a nakon utakmice su stvar u svoje ruke morali uzeti Hajdukov šef sigurnosti Antonio Vuković te domaći nogometaši, koji su sami odvukli svojeg navijača.

Huligan koji je napao fizioterapeuta, a potom pokušao šakom udariti Vukovića završio je nokautiran na podu, a od daljnjih posljedica spasili su ga domaći igrači.

”Antonio Vuković je profesionalac koji je obavljao svoj posao, štitio igrače i stručni stožer kluba. S obzirom na to da zaštitarska služba angažirana od strane domaćina u dva navrata nije obavila svoj posao, kao što se može vidjeti na snimci, naš povjerenik je reagirao u samoobrani nakon što ga je navijač napao”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornik splitskog kluba Božo Pavković.

”Osim spornih situacija na terenu, neugodnosti su doživjeli i naši predstavnici smješteni u loži, prema kojima su na kraju utakmice bacani predmeti te su zaliveni pićem, a što nije navedeno u službenom zapisniku”, dodao je Pavković.

Rijeku zbog svega očekuje teška kazna, vjerojatno će barem jednu utakmicu morati igrati pred praznim tribinama, prenosi Gol.hr

Trenutak drugog incidenta koji se dogodio nakon utakmice pogledajte ovdje:

VIDEO Pogledajte snimku kako je Hajdukov voditelj osiguranja nokautirao navijača Rijeke koji je utrčao u teren

HNL: Drama na Rujevici, Hajduk u 98. minuti zabio za pobjedu

Kaos na Rujevici: Huligan upao na teren i fizički napao hajdukovce, Livaja ga bacio na pod

Najnovije

Još iz rubrike