1.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bartulica: Treba razgovarati o testiranju svih koji rade u zdravstvu

Bartulica: Treba razgovarati o testiranju svih koji rade u zdravstvu

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica u N1 Studiju uživo komentirao je uvođenje covid potvrda u Hrvatskoj i prosvjede protiv njih.

“Htio sam izraziti solidarnost s ljudima koji su opravdano zabrinuti zbog smjera kojim ide Hrvatska u borbi protiv pandemije”, rekao je Stjepo Bartulica i dodao:

“Dobro je da ljudi dižu svoj glas, iskustvo pokazuje da covid potvrde nisu ispunile očekivani učinak. Slažem s Gordanom Laucom koji govori da je to kontraproduktivno. Na skupu je bilo i cijepljenih. Žao mi je što se dogodilo novinarima, to se nije smjelo dogoditi, to je za svaku osudu. Apeliram na dijalog, nije dobro da se dijelimo u Hrvatskoj, svi se nalazimo u nevolji.”

Komentirajući apel pape Franje koji je pozvao ljude na cijepljenje, Bartulica je rekao: “Mnogi moji kolege, pogotovo s ljevice, vole citirati papu Franju, ali citiraju samo o cijepljenju gdje nije obveza svakog katolika slijediti mišljenje Svetog Oca. U Hrvatskoj treba veći naglasak staviti na cijepljenje starijih, tu smo zakazali i zato imamo velik broj umrlih. Nikad nisam rekao ništa protiv izbora cijepljenja. Nije dobro što nema mjesta za Lauca, mislim da je gotovo cijelo vrijeme bio u pravu i sad je postao žrtvom kulture poništavanja jer ima nepodobno mišljenje.”

Terapijsko cijepljenje ne štiti ljude sto posto od zaraze, to znamo. To je u redu ako je slobodan izbor, naglasio je.

Govoreći o strogim mjerama u drugim zemljama, rekao je: “Vlade često uzrokuju više štete nego koristi. U ovoj situaciji nema idealnih rješenja, vrijeme će pokazati da covid potvrde nisu postigle ono što je Stožer najavio. Treba razgovarati o testiranju svih koji rade u zdravstvu. Neću se ispričavati što sam bio među ljudima, to se iskrivljuje. Mislim da će oštre mjere biti kontraproduktivne.”

Rješenje je da se naučimo nositi s realnošću, svi ćemo se kad tad zaraziti, napominje. “Umrlo je puno ljudi, ali umiru i od drugih bolesti, mnoge nam brojke neće biti povoljne”, dodao je.

Na apele liječnika od kojih su neki očajni zbog stanja u bolnicama, Bartulica je rekao: “Što je napravljeno u zadnjih 18 mjeseci da se pripremimo za ovo stanje? Neću reći ništa, ali sustav nije bio pripremljen i puno se improviziralo. Zašto javni zavodi za zdravstvo naplaćuju brzi test 100 kuna dok je cijena 15 kuna?”, piše N1.

Najnovije

Još iz rubrike