1.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Banožić nije došao na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u KFOR: Ne želim...

Banožić nije došao na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u KFOR: Ne želim sudjelovati u igrokazu

U vojarni “132. brigade Hrvatske vojske” u Našicama održan je svečani ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo. U područje operacije upućuje se 130 pripadnika Hrvatske vojske među kojima se nalazi šest žena. Novinari nisu pušteni na svečanost u našićku vojarnu u vrijeme koje je bilo navedeno za dolazak u pozivu MORH-a te da su im na ulazu rekli da mediji ne mogu ući, javlja N1.

Svečanosti je nazočio predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović.

Ministar obrane, Mario Banožić također je trebao nazočiti, međutim, odustao je u zadnji čas.

Po dolasku pred vojarnu njegov je vozač okrenuo auto i vratio se. U MORH-u kažu da nema uvjeta za rad, da je predviđeno obraćanje samo predsjednika Milanovića, a ne i ministra obrane i zapovjednika kontigenta.

Ministar obrane na Facebooku je objavio kako je otkazao dolazak u vojarnu.

“Hrvatska vojska je iznad svih nas političara. Svi smo prolazni, a ona će biti tu dok je Hrvatske. Nisam otišao u našičku vojarnu “132. brigade HV” na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR jer ne želim sudjelovati u igrokazu gospodina koji nažalost ne razumije prve dvije rečenice iz ove objave. Pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta želim sretan put i uspješnu misiju. Vidimo se uskoro”, napisao je mnistar obrane Mario Banožić na Facebooku.

Ni novinari nisu pušteni u vojarnu, iako ih je MORH ondje pozvao, već su ostali ispred ograde čekati izjavu predsjednika Milanovića koji im se odlučio obratiti iako ih ondje nije pozvao.

Podsjetimo, u našičku vojarnu “132. brigade HV” na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo danas su trebali doći i predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić. Ministarstvo obrane jučer je nešto prije 13 sati uputilo poziv medijima za dolazak u vojarnu i medijsko praćenje svečanog ispračaja.

Sat vremena kasnije medijima je iz Ureda predsjednika stigla obavijest da u vojarnu “132. brigade” u Našice dolazi Vrhovni zapovjednik Zoran Milanović uz napomenu da “Sudjelovanje medija na svečanom ispraćaju nije predviđeno”.

“Javnost ćemo informirati o održanom događaju priopćenjem i fotografijama”, stoji u službenoj obavijesti Ureda predsjednika, piše N1.

Drama u Našicama uoči dolaska Milanovića i Banožića! Smijenili stražu u vojarni koja je trebala pustiti novinare i postavili vojnu policiju?

Najnovije

Još iz rubrike