1.3 C
Zagreb
Naslovnica Sport Hrvatska skijašica u Leviju stigla do najboljeg rezultata karijere! Oduševila je sjajnim...

Hrvatska skijašica u Leviju stigla do najboljeg rezultata karijere! Oduševila je sjajnim nastupom

Leona Popović je u nedjelju u Leviju doskijala do 14. mjesta u slalomu, svog najboljeg rezultata u karijeri u Svjetskom kupu, prvog Top 15 plasmana i prvog za hrvatsko žensko skijanje od 11. mjesta Ane Jelušić u slalomu u Zagrebu još 4. siječnja 2011.

Dobar nastup u subotu i 18. mjesto u prvom od dva slaloma u Leviju donijeli su Popović taman toliko bodova da starta 30., odnosno čak 20 brojeva prije nego dan ranije i to je maksimalno iskoristila. Imala je 14. vrijeme prve vožnje, a tu je poziciju zadržala i na kraju utrke.

Pritom, samo ju je 5 stotinki dijelilo od 11. mjesta koliko je bila brža Šveđanka Anna Swen Larsson, a 12. mjesto su podijelile Norvežanka Thea Louise Stjernesund i Šveđanka Sara Hector koje su bile tek stotinku brže od Leone. S ovim rezultatom je naša skijašice trenutačno 15. u poretku slaloma, a idući se skija već sljedeće nedjelje u američkom Killingtonu.

Dva dana za redom iste su skijašice i na istim mjestima popunile postolje u Leviju. Slovakinja Petra Vlhova prva, Amerikanka Mikaela Shiffrin druga i Njemica Lena Dürr treća. Kao i dan ranije, Vlhova je u nedjelju nakon prve vožnje vodila ispred Shiffrin, a Dürr se ponovo do treće stepenice postolja probila sa šestog mjesta u prvoj vožnji.

Čak su i razlike između njih na kraju utrke bile vrlo slične kao dan ranije, u subotu je Slovakinja imala 31 stotinku bolje vrijeme od Amerikanke i 84 stotinku bolje od Njemice, a u nedjelju je bila 47 stotinki brža od Shiffrin i 78 od Dürr. Ukupna pobjednica Svjetskog kupa prošle sezone tako je dvije godine za redom osvojila oba slaloma u Leviju i sad je s 5 pobjeda najuspješnija u ovom finskom skijalištu, piše Jutarnji.

SVJETSKI KUP (LEVI, SLALOM):

1.Petra Vlhova (Svk) 1:45.22
2.Mikaela Shiffrin (SAD) +0.47
3.Lena Dürr (Njem) +0.78
4.Wendy Holdener (Švi) +0.97
5.Michelle Gisin (Švi) +1.24

14.Leona Popović (Hrv) +2.28

Najnovije

Još iz rubrike