5.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Austrija od ponedjeljka zatvara žičare zbog lockdowna. Iz agencija ipak računaju da...

Austrija od ponedjeljka zatvara žičare zbog lockdowna. Iz agencija ipak računaju da će biti skijaške sezone

Austrija od ponedjeljka ide u potpuni lockdown te se zatvaraju i već otvorena skijališta. Lockdown će biti do 13. prosinca. Kako piše Novi list, time će i hrvatske agencije izgubiti dio posla vezan uz početak skijaške sezone u Austriji na koja su pretežno orijentirani skijaši iz kontinentalnih dijelova Hrvatske.

Tamara Černeka, direktorica riječke turističke agencije Arriva travel, kazala je za Novi list kako su dobili informaciju o zatvaranju ledenjaka Mölltaler u austrijskoj pokrajini Kärnten. Dodala je i da će vratiti već uplaćene iznose za skijanje u periodu dok traje lockdown.

U Italiji za sada nema najava lockdowna pa se i ne otkazuju aranžmani.

Boris Žgomba, predsjednik Udruženja turističkih agencija i vlasnik agencije Uniline, komentirao je da Austrijanci vjerojatno rade isto što smo i mi pred ljetnu sezonu, kad smo činili sve kako bi izvukli od sezone najviše. Zato pretpostavlja da Austrija želi smiriti epidemiološku situaciju kako bi skijaška sezona krenula jako od početka iduće godine.

Inače, Hrvati tradicionalno idu na skijanje u prva dva tjedna siječnja, a u tim hrvatskim tjednima i aranžmani su jeftiniji, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike