6.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Dio prosvjednika s Trga stigao pred HRT, nastavili s uvredama na...

VIDEO Dio prosvjednika s Trga stigao pred HRT, nastavili s uvredama na račun novinara

U Zagrebu se danas održao prosvjed protiv COVID potvrda i epidemioloških mjera. Prosvjednici iz cijele Hrvatske su se okupili na Trgu Francuske Republike i Trgu žrtava fašizma i onda su krenuli prema Trgu bana Jelačića, koji je središnje mjesto prosvjeda. Dio prosvjednika je nakon Trga bana Jelačića stigao i ispred zgrade Hrvatske radiotelevizije gdje su nastavili uvrede na račun novinara, piše HRT.

Na Trgu bana Jelačića skupili su se ljudi iz cijele Hrvatske. U tri kolone hodali su prema središnjem zagrebačkom trgu. Tražili su da se COVID-potvrde odmah ukinu te da se donese zakon kojim bi se takve mjere zabranile jer ih smatraju diskriminirajućima i represivnima.

– Problem su im i mediji za koje tvrde da ne izvještavaju objektivno i istinito. Ovdje je bilo i incidenata, verbalnih pa i fizičkih na kolege novinare, izvijestila je Nikolina Ćosić za Vijesti u 17.

Na prosvjed je došao sinjski gradonačelnik Miro Bulj, saborski zastupnici Marin Miletić, Zlatko Hasanbegović…

Iz policije doznajemo da skup nije prijavljen.

Glasnogovornik Vlade osudio napade na novinare

Glasnogovornik Vlade Marko Milić na Twiteru je osudio napad dijela prosvjednika na novinare.

– Kakvo divljaštvo i kukavičluk prosvjednika koji su napali s leđa novinara dok je izvještavao za RTL. Tzv. borci za slobodu ugrožavaju slobodu i prava većine odgovornih u društvu! I to na dan kad imamo 65 umrlih. A danas otkrivaju i svoj politički predznak, napisao je Milić.

– Ono što mi zagovaramo jest da ako se i uvodilo testiranje trebalo bi testirati apsolutno sve, pogotovo one koji ulaze u zdravstveni sustav. Ovo nema smisla, da se s jedne strane diskriminiraju jedni. Svi prenose virus i dolazi do velikih podjela i nepravilnosti u samom društvu, rekao je Zvonimir Troskot, Most.

– Ja sam danas ovdje za slobodu izbora. Nisam se cijepio jer imam izbor – cijepiti se ili ne cijepiti se, rekao je prosvjednik.

– Informiran sam i mislim da to nije opasna bolest za zdrave i mlade ljude, rekao je drugi prosvjednik.

– Pune su bolnice, između ostalog, jer obdukcije nisu rađene i ne možemo potvrditi od čega je tko umro, to je zabranjena tema, kazao je jedan od sudionika prosvjeda.

U posljednja 24 sata od COVID-a ili s COVID-om u Hrvatskoj je preminulo 65 osoba. U posljednja 24 sata zabilježeno je 5614 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 34.882. Na bolničkom su liječenju 2542 pacijenta, od kojih je na respiratoru 320, piše HRT.

Prosvjednici vikali Nova TV odlazi! Počeli naguravati snimatelja; RTL-ov novinar tvrdi da su ga napali s leđa

VIDEO, FOTO Ovo nije 10 tisuća ljudi: Prosvjednici aklamacijom izglasali ukidanje COVID potvrda

Najnovije

Još iz rubrike