5.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Prosvjednici vikali Nova TV odlazi! Počeli naguravati snimatelja; RTL-ov novinar tvrdi da...

Prosvjednici vikali Nova TV odlazi! Počeli naguravati snimatelja; RTL-ov novinar tvrdi da su ga napali s leđa

Na današnjem prosvjedu protiv Covid mjera i potvrda došlo je do nekoliko napada na novinare. Prosvjednici su verbalno izvrijeđali i okružili ekipu Nove TV s novinarkom Petrom Buljan.

Na prosvjedu protiv Covid mjera, na kojem se okupljeni pozivanju na slobode, napadnuta je i ekipa Nove TV.

Novinarku Petru Buljan zajedno sa ostatkom novinarske ekipe, tijekom obavljanja njihova posla, okružila je grupa prosvjednika koji su ih zatim u verbalnom napadu izvrijeđali.

„Bili smo među ljudima i snimali izjave. Odjednom nam je nekoliko pojedinaca počelo vikati da smo plaćenici i dobacili su nam nekoliko uvreda. Ljudi okolo nas su se okupili i počeli skandirati Nova TV odlazi te su počeli naguravati snimatelja. Nakon nekog vremena smo se udaljili od te grupe ljudi“, opisala je verbalni napad Buljan.

O napadu se oglasila i urednica informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

“Pravo na slobodu je i sloboda da novinari rade svoj posao. Nitko zbog toga ne smije biti fizički ni verbalno napadnut. Kolega Goran Latković napadnut je fizički, a Petra Buljan verbalno. Takvo ponašanje je obično divljaštvo”, zaključila je, piše dnevnik.hr.

Napadnut i RTL-ov novinar

Na prosvjedu protiv COVID potvrda i epidemioloških mjera, koji nije prijavljen, pa tako nije mogao niti dobi odobrenje policije, zabilježen je nasilan incident. Nekoliko prosvjednika napalo je RTL-ovog Gorana Latkovića, piše RTL.

“Cijelo vrijeme su nas vrijeđali, uopće sve novinare. Skandirali su: ‘RTL odlazi!'”, ispričao je RTL-u.

U trenutku kad su ga napali samo RTL je bio na mjestu za javljanje uživo. Ispričao je da su ga prvo udarili laktom u rebra, onda su ga dvije osobe udarile otvorenom šakom (šamarima) sa stražnje strane glave, s leđa.

Što se verbalnih napada tiče, kazao je reporter RTL-a, naša televizijska ekipa nije bila jedina na meti:

“Sve novinare su psovali.””, prenosi RTL.

VIDEO, FOTO Ovo nije 10 tisuća ljudi: Prosvjednici aklamacijom izglasali ukidanje COVID potvrda

Najnovije

Još iz rubrike