6.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Policajac odbijao pokazati COVID potvrdu i javno o tome progovorio. Uslijedile sankcije:...

Policajac odbijao pokazati COVID potvrdu i javno o tome progovorio. Uslijedile sankcije: Radi se o težoj povredi službe

Porečki policajac koji je odbijao pokazati COVID potvrdu ili test pa o svojim razlozima progovorio javno je udaljen iz službe, potvrdili su u istarskoj policiji.

Porečki policajac Anton Ramljak koji je još u srijedu kazao kako je testiranje “njegova osobna sloboda i izbor” udaljen je iz službe.

“Mogu potvrditi da je policijski službenik udaljen iz službe sukladno Zakonu o policiji iz nekoliko razloga. Jedan od razloga za to je i medijski istup bez potrebne suglasnosti. On je udaljen iz službe, a provest će se disciplinski postupak zbog nedoličnog ponašanja”, potvrdila je za DNEVNIK.hr glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač.

“Riječ je o težoj povredi službene dužnosti pa je privremeno udaljen”, objasnila je Sokač. Protiv policajca bit će proveden disciplinski postupak nakon kojeg će biti poznato i hoće li on biti i na koji način – sankcioniran.

Ramljak ni u petak nije predočio COVID potvrdu, a za medije je kratko komentirao kako prihvaća posljedice od strane poslodavca. Najavio je i da ima pravna sredstva s kojima će se boriti, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike