5.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska 44-godišnji novinar iz Njemačke uhvaćen u ilegalnom prelasku granice, policija se žali...

44-godišnji novinar iz Njemačke uhvaćen u ilegalnom prelasku granice, policija se žali na oslobađanje za krijumčarenje ljudi

Policijska uprava karlovačka priopćila je večeras da su njeni policijski službenici jučer 19. studenog u 11.15 sati u mjestu Cetingrad zatekli sedam stranih državljana s kojima je bio i jedan muškarac:

“… koji je izjavio da je novinar i njemački državljanin, a za koje je postojala sumnja da su nezakonito prešli državnu granicu.”

“Nad 44-godišnjim njemačkim državljaninom je u službenim prostorijama policije provedeno kriminalističko istraživanje, te je utvrđeno da je 19. studenog nezakonito pješice iz Bosne i Hercegovine, zajedno sa zatečenim stranim državljanima, ušao u Republiku Hrvatsku te im pomagao u nezakonitom prelasku i tranzitu po Republici Hrvatskoj”, navode iz PU karlovačke u priopćenju.

Protiv njega su podnijeli (zbog nezakonitog prelaska državne granice i pomaganja u nezakonitom prelasku, a zbog prekršaja iz Zakona o strancima, Zakona o nadzoru državne granice i Zakonika o schengenskim granicama) optužni prijedlog, te su ga odveli na Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu.

Riječ je, navodi se, o 44-godišnjem njemačkom novinaru. Na sudu je prekršajno kažnjen zbog nezakonitog prelaska državne granice sa 3600 kuna, dok je za prekršaj pomaganja u nezakonitom prelasku oslobođen krivnje.

“Zbog oslobađajućeg dijela odluke, nadležna policijska postaja PGP Cetingrad će u zakonskom roku uložiti žalbu”, navode dalje iz PU karlovačke:

“Ostali zatečeni strani državljani, četiri punoljetne i tri maloljetne osobe, izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu,” piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike