5.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Preminuo ugledni HRT-ovac, Maja Sever oprostila se emotivnom objavom: Nije trebalo biti...

Preminuo ugledni HRT-ovac, Maja Sever oprostila se emotivnom objavom: Nije trebalo biti ovako

HRT-ova novinarka Maja Sever emotivnom objavom na društvenim mrežama oprostila se od snimatelja Darka Krakara koji je prije desetak dana završio u bolnici zbog, kako se čini iz njezine objave, zaraze koronavirusom.

“Gospodin snimatelj”, naslovila je objavu i nastavila: “Prije desetak dana doznala sam da ga je zakačila, da je u bolnici. Na poruku: ‘Ljube, drž se’, odgovorio je: ‘Hvala, Maja.’ To je naš Kraki. Miran, pristojan, vrijedan. Čovjek koji stalno radi i nikad se ne žali. A radili smo zajedno mnogo toga. Svakom poslu – običnoj izjavi ili zahtjevnoj reportaži – Kraki je pristupao s punom pažnjom i profesionalno. Ali između tih snimanja… Kraki je bio jedan pravi gospodin. Od onih ljudi koje zaista zanima kako si kada ti postavi to pitanje. Djeca su nam zajedno studirala pa smo ih rado ‘ogovarali’, ljutili se na lošu organizaciju posla, brbljali o politici…”.

Potom je poručila: “Dragi naš Kraki, stvarno nije trebalo biti ovako. Znam da te jako puno novinara na ovim prostorima neće zaboraviti. Da će pamtiti tvoju mirnoću, pristojnost i predanost poslu. Kraki, uvijek ćeš ostat naš gospodin snimatelj. Hvala ti za sve, dragi Darko. Odmori se.”

Inače, Maja Sever poznata je po dugogodišnjem radu u informativnim emisijama, a već dugo radi na emisiji “Nedjeljom u 2” s urednikom i voditeljem Aleksandrom Stankovićem. Vrlo često komentira aktualne situacije i događaje na svojim društvenim mrežama, gdje je na Twitteru prati gotovo 20 tisuća ljudi. Početkom ove godine pisalo se kako je zbog njezinih medijskih istupa, poglavito intervjua u tjedniku Nacional, dobila opomenu pred otkaz, no HRT je u priopćenju to brzo demantirao.

“Nije točno da je Maja Sever dobila ‘opomenu pred otkaz’ zbog istupa u Nacionalu. HRT ni na koji način ne osporava sindikalno djelovanje i javne istupe kolegice Sever. Međutim, kolegica je dužna, kao i svi zaposlenici HRT-a, pridržavati se zakona – pa je putem e-maila ‘upozorena’ na svoje kršenje odredbi o Zakona o radu”, priopćili su s HRT-a, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike