5.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Migrant uhvaćen u ilegalnom prelasku granice policajca udario u glavu i ozlijedio...

Migrant uhvaćen u ilegalnom prelasku granice policajca udario u glavu i ozlijedio ga

Činjenica da ga je u večernjim satima četvrtka na području Topuskog bez dokumenata – i to nakon ilegalnog ulaska u Hrvatsku zatekao policajac – nikako nije sjela 26-godišnjem državljaninu Alžira, koji se nad osobom u uniformi odlučio iskaliti nakon čega se dao u bijeg.

Na kraju je migrant ipak sustignut i uhićen te odveden u policijsku postaju na istraživanje nakon čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo pokušaja prisile prema službenoj osobi. Napadnutom policajcu je, pak, liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici, gdje su mu utvrđene, srećom, lakše ozljede.

A sve je krenulo u četvrtak kasno navečer kad su sisački policajci zatekli mladog Alžirca po ulasku u Lijepu našu iz Bosne i Hercegovine. Bio je bez dokumenata i nije se želio legitimirati.

– Tijekom postupanja osumnjičeni je upotrijebio silu tako što je rukom u predjelu glave udario policijskog službenika s ciljem sprječavanja policijskih službenika u obavljanju službene radnje i dao se u bijeg. Ubrzo je uhvaćen te je uz uporabu sredstva prisile uhićen i doveden u prostorije nadležne policijske postaje.

Ozlijeđenom policijskom službeniku liječnička pomoć pružena je u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede. Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke – otkrili su iz sisačke policije, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike