4.3 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Je li ovo kraj? Banožić zbog obitelji dobio veliki stan u Zagrebu,...

Je li ovo kraj? Banožić zbog obitelji dobio veliki stan u Zagrebu, a prima naknadu jer mu je obitelj – u Slavoniji

Ministar obrane Mario Banožić našao se usred afere jer živi u stanu od 92 kvadrata, a dobio ga je dok je bio ministar državne imovine. MORH ga je brže-bolje obranio, ali priča je dobila nastavak.

Ministar Mario Banožić u strogom centru Zagreba koristi državni stan, puno veći od onih koje koriste njegovi kolege ministri. U MORH-u su brzinom svjetlosti demantirali da si ga je ministar sam birao i da je uređivan za njega.

Riječ je o trosobnom stanu, udaljenom manje od pet minuta hoda od Ministarstva državne imovine, njegova bivšeg radnog mjesta.

”Sukladno Uredbi Vlade RH o mjerilima i kriterijima dodjele na korištenje nekretnina za potrebe tijela državne uprave ili drugih tijela korisnika državnog proračuna te drugih osoba (NN 127/13), kvadratura stana vezana je za dužnost koja se obavlja te ovisno o broju članova obitelji. S obzirom da ima troje djece, ministar je imao pravo na stan veće kvadrature”, stajalo je u priopćenju MORH-a.

U međuvremenu je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet protiv ministra.

“Vidio sam da je ministar već reagirao. Član je Vlade, nije iz Zagreba. Došao je u Zagreb. Tvrtka raspolaže s određenim brojem stanova, on je dobio taj stan, ako je trebalo urediti, uredili su ga. Nisu ga uredili da on to sa sobom u nekom koferu odnese kući”, rekao je premijer Andrej Plenković braneći svog ministra.

Međutim, priča ima novi zaplet. Iz MORH-a su Telegramu potvrdili kako ministar Banožić svaki mjesec na svojoj plaći prima i naknadu za odvojeni život od obitelji.

Na tu naknadu ima pravo svaki hrvatski radnik koji radi izvan mjesta stanovanja i pritom je odvojen od svoje obitelji. Neoporeziva visina naknade je maksimalno 1750 kuna mjesečno.

Dakle, ministar Banožić veći je stan dobio zbog troje djece, a dobiva dodatak za odvojeni život od te iste obitelji, prenosi Dnevnik.hr

Na potezu je premijer!

Najnovije

Još iz rubrike