8 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Veleposlaniku RH u Beču objasnili što misle o Milanovićevom uspoređivanju austrijskih koronamjera...

Veleposlaniku RH u Beču objasnili što misle o Milanovićevom uspoređivanju austrijskih koronamjera s fašizmom

“U Austriji danas zabranjuju ljudima koji nisu cijepljeni da izlaze iz kuće, što je to, znanost ili su to metode koje podsjećaju na tridesete godine?”, rekao je predsjednik RH, Zoran Milanović prije nekoliko dana u Vatikanu nakon susreta s papom, a vijest je odjeknula Austrijom gdje je tog dana uvedena takozvana karantena za necijepljenje.

Zbog toga je hrvatski veleposlanik Daniel Glunčić pozvan na razgovor s glavnim tajnikom Peterom Launsky-Tieffenthalom. Inače, to je diplomatska metoda kojom zemlja domaćin izražava nezadovoljstvo drugoj državi, a sada su se oglasili i iz tamošnjeg ministarstva.

Kako su rekli za Večernji list, hrvatskom veleposlaniku je jasno priopćeno da su izjave začuđujuće te ih se najoštrije odbacuje.

“Usporedba mjera protiv COVID-19 pandemije i fašizma je neprihvatljiva. Odgovornost naše vlade je zaštititi ljude u Austriji. Vlada Republike Austrije tu odgovornost ispunjava”, naveli su, prenosi RTL.

Austrijanci pozvali hrvatskog veleposlanika na razgovor zbog Milanovićeve izjave

Najnovije

Još iz rubrike