4.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Lyliane Fournier ima poruku za one koji znaju gdje je njezin sin

Lyliane Fournier ima poruku za one koji znaju gdje je njezin sin

“Imam 77 godina i možda neću doživjeti da se ubojica moga sina kazni, ali se nadam da će se za to boriti moji sinovi i nećaci”, poručila je u razgovoru za HTV danas iz Vukovara Lyliane Fournier, majka ubijenog hrvatskog branitelja Jean-Michela Nicoliera, piše HRT.

Tijelo mu još uvijek nije pronađeno a njegov ubojica Spasoje Petković Štuka – još je na slobodi.

– U zadnjih dvije godine na sudu u Osijeku doneseno je rješenje o provođenju istrage koje nije rezultiralo pritvaranjem ubojice Jean-Michela Nicoliera. Čekamo da DORH u Osijeku ide dalje u procesuiranje. Tek nakon odluke o pritvaranju može doći do tjeralice, kazala je Lyliane Fournier.

Dodala je kako je bila šokirana kada je vidjela Spasoja Petkovića Štuku kao slobodnog svjedoka na sudu u Den Haagu, a francuski sudac mu se zahvalio.

Vrlo je zadovoljna, kaže, kontaktima s institucijama u Hrvatskoj. Sve informacije uvijek može dobiti od Ministarstva branitelja i ministra Tome Medveda.

– Žalosno je što u Hrvatskoj ima puno ljudi koji ne znaju ništa a puno govore, a oni koji znaju – šute. Cilj je da se iz Srbije dobiju informacije, poručila je Lyliane koja je uvjerena da se zna gdje su posmrtni ostaci njezinog sina. Nada se da će iduće godine i ona to znati, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike