4.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Jandroković: Djeca se moraju odgajati na istini

Jandroković: Djeca se moraju odgajati na istini

Teško je očekivati pomirenje bez istine i odgovornosti onih koji su zločin počinili, izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora u Vukovaru na obilježavanju Dana sjećanja.

– Prošlo je 30 godina ali sjećanja su još živa. Sasvim sigurno Hrvati će pamtiti Vukovar zauvijek. Došli smo ovdje odati poštovanje Vukovaru i svim žrtvama koje su pale za slobodu te zahvaliti se hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, izjavio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Naglasio je kako “se onima koji nemaju sjećanje treba još jedom reći da se zlu treba suprostaviti i da su se oni koji su takli u hrvatski narod morali zaustaviti”. Zahvalni smo hrvatskim herojima Domovinskog rata, pamtimo žrtvu, ali i okrećemo se budućnosti i gradimo Hrvatsku i Vukovar najbolje što možemo, dodao je.

Poručio je kako iz Srbije i danas dolaze poruke iz kojih se vidi da se odgovornost ne prihvaća i to izaziva tenzije. S naše strane trebamo napraviti sve da se one prevladaju, ali to očekujemo i od drugih, rekao je Jandroković te poručio: “Djeca se moraju odgajati na istini. Istina je da se ovdje dogodila brutalna velikosrpska agresija. Teško je očekivati pomirenje bez istine i odgovornosti onih koji su zločin počinili”, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike