-0.1 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Djevojci koju je silovao mora isplatiti 61.250 kuna naknade

Djevojci koju je silovao mora isplatiti 61.250 kuna naknade

Zbog povrede prava osobnosti mlađi muškarac iz Međimurja mora isplatiti 61.250 kuna pravične naknade djevojci koju je u rujnu 2015. godine silovao, presudio je Općinski sud u Čakovcu. Već prije, u travnju 2017., osuđen je na Županijskom sudu u Varaždinu na godinu dana i šest mjeseci zatvora, i odslužio je tu kaznu.

Tužiteljica je u listopadu 2020. podnijela tužbu za naknadu štete jer do danas trpi duševne boli zbog straha, smanjene životne aktivnosti i povrede časti ugleda te smatra da joj pripada pravo na pravičnu novčanu naknadu od 60.000 kuna. Opisala je da ju je 14. rujna 2015. godine oko 13 sati u Čakovcu nekoliko godina stariji mladić pozvao da uđe u stan, a kad su sjeli na kauč, počeo ju najprije pipati i ljubiti čemu se ona verbalno usprotivila. Kad joj je počeo skidati nogavicu hlača i gaćice, pokušavala ga je rukama odgurnuti, no bio je fizički prejak. Silovao ju je.

Psihičko zdravlje nakon tog dogašaja trajno joj je narušeno, postala je nesigurna osoba, osjeća, ispričala je, povremene mučnine, glavobolje i nesanice, emocionalno se promijenila zbog osjećaja srama, straha i bespomoćnosti. Ima noćne more. U vrijeme počinjenja kaznenog djela bila je maloljetna, imala je 17 godina i išla u drugi razred srednje škole. Nakon silovanja psihički je oboljela i završila u bolnici.

Majka je bila prisiljena dati otkaz kako bi se brinula o njoj jer nije mogla ni pet minuta ostati sama. I danas se plaši mraka jer stalno misli da će je netko napasti, ne može ući u nepoznatu zgradu, a zbog bolesti ostala je i bez vozačke dozvole. Događalo se da je znala napasti svog supruga jer ga je zamijenila sa silovateljem. Zbog bolesti ne može ni raditi. Uznemiri se kad negdje vidi crvenu deku jer je podsjeća na deku iz stana u kojoj je bila silovana, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike