4.8 C
Zagreb
Naslovnica Tech Ugledni psihijatar i najdoktor o mRNA cjepivu: Forsira se isključivo samo jedan...

Ugledni psihijatar i najdoktor o mRNA cjepivu: Forsira se isključivo samo jedan narativ u kojem se svaki glas sumnje odmah proglašava nekom vrstom “ravnozemljaške hereze”

Poznati psihijatar i najdoktor Herman Vukušić oglasio se o cjepivu:

ŠTO SAM O mRNA CJEPIVU, LJUDSKIM SLOBODAMA I PRAVU IZBORA PISAO PRIJE DESET MJESECI?

Kao liječnik od početka pandemije sam govorio da su mjere u Hrvatskoj nekonzistentne i da cjepljenje nema altetnativu, ali uz omogućen izbor cjepiva: gensko ili vektorsko.

Recentna zbivanja koja definitivno ukazuju na činjenicu da se preko medija forsira isključivo samo jedan narativ u kojem se svaki glas sumnje prema mRNA cjepivu odmah proglašava nekom vrstom “ravnozemljaške hereze” (bez obzira na znanstveni renome osobe o kojoj se radi) ponukala su me da ponovo objavim svoj post od 20/01/21 koji je s ovom vremenskom distancom i jučerašnjim prosvjedima dobio na zanimljivosti.

CIJEPITI SE: DA ILI NE?

DA, ALI KOJIM CJEPIVOM?

(20/01/21)

Više puta sam od početka ove pandemije javno izjavio da, bez obzira na svoje osobno mišljenje o stvarnim razmjerama ugroze korona virusa, poštujem strah svih onih koji se boje ove bolesti, te na cjepivo gledam kao na svjetlo na koncu dugog tamnog tunela za sve te ljude.

Također, rekao sam da treba poštovati i osjećaj nelagode svih onih koji su podozrivi prema cijepljenju, ne zato što su “ravnozemljaši”, već zato što u nedavnoj povijesti imamo slučajeve povećane učestalosti nekih ozbiljnih bolesti uzrokovanih “zbrzanim” cjepivima.

Primjerice, sjećate se kako su se javni i slavni polijevali hladnom vodom po društvenim mrežama?

To su radili u znak podrške ljudima koji su oboljeli od amiotrofne lateralne skleroze (ALS-a), inače znane kao Lou Gherigova bolest, a od nje je bolovao i poznati fizičar Stephen Hawking.

Radi se o teškoj degenerativnoj neuromuskularnoj bolesti koja je inače rijetka, a kampanja “hladnog tuša” krenula je nakon što se u kratkom vremenu pojavilo neuobičajeno mnogo novih slučajeva ALS-a.

Ne mali broj ozbiljnih znanstvenih studija koje su kasnije rađene na temu ove “epidemije” ALS-a dovele su povećani broj slučajeva ove bolesti sa novim cjepivom protiv ptičje gripe😶

Mi u Hrvatskoj sada cijepimo pučanstvom Pfizerovim i Moderninim cjepivom nove mRNA tehnologije koja zadire direktno u genom virusa cijepljene individue, za razliku od klasičnih cjepiva koje potiču imunološki sustav da prepozna agresora, odnosno virus.

Problem ove nove tehnologije, pogotovu kada se radi o situaciji sa pandemijom kovida gdje su smanjeni svi rokovi istraživanja na ljudskom organizmu, leži u tome što se mRNA segmenti cjepiva mogu “zaletiti” i u normalne, zdrave stanice cijepljenog domaćina.

Naš poznati akademik Goran Radman, inače i član vladinog Savjeta danas kaže kako nije poznato kakve će biti dugotrajne posljedice cjepiva zasnovanog na novoj mRNA tehnologiji.

Pri tome je usporedio cijepljenje tim cjepivima, ni manje ni više, s bačenom nuklearnom bombom na Hirošimu i Nagasaki, a na pitanje hoće li se on cijepiti, rekao je da bi radije izabrao klasično cjepivo.

“Prije bih vakcinu gdje imamo dugo iskustvo. Nekad su inovacije nepotrebne i kad imate nešto što radi, inovacija služi samo u komercijalne svrhe.”, kaže Radman, a njegovo mišljenje dijeli i Luc Montagnier, francuski virolog koji je dobio Nobelovu nagradu za otkriće virusa AIDS-a.

Unatoč utemeljenoj zabrinutosti svjetskih znanstvenih velikana u Hrvatskoj se i dalje forsira mRNA tehnologija cijepljenja, premda postoje i klasične alternative.

Dapače, tipično za Hrvatsku, naši su se stručnjaci već pohvalili kako “mućkaju” ovo novo cjepivo da bi od pet doza dobili šest, ne razmišljajući o mogućim implikacijama ove “alkemije” po moguće nuspojave cjepiva.
Na koncu, ali ne i najmanje važno, ako se stvarno ubuduće budu ograničavale ljudske slobode u smislu zabrane kretanja i socijalnih kontakata za necijepljene osobe, onda nam naša država mora barem pružiti slobodu izbora kojim se cjepivom želimo cijepiti, napisao je Vukušić na svom fb-u.

Lauc o tezama da mRNA cjepiva protiv korone mogu uzrokovati tumore

Najnovije

Još iz rubrike