4.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Milanović o današnjim uhićenjima: To je blamaža DORH-a, tajming je interesantan

VIDEO Milanović o današnjim uhićenjima: To je blamaža DORH-a, tajming je interesantan

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na dodjeli nagrade “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost“ koja je održana u povodu Međunarodnog dana tolerancije, prenosi N1.

Komentirao je današnju akciju USKOK-a i policije, u kojoj su uhićeni bivša zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin, njezin suprug Goran Puklin, osumnjičen u aferi Janaf, te bivša članica uprave Agrokora, Piruška Canjuga.

“To je blamaža DORH-a. Potpuno je očito da su koristili vještake koje nisu smjeli koristiti, ali je i tajming interesantan, kako se to obično kaže, rade nešto da bi nešto prikrili”, rekao je Milanović o današnjim uhićenjima.

Dotaknuo se i slučaja Gabrijele Žalac, kazavši da treba utvrditi tko tu ne govori istinu, europski ured ili DORH. “OLAF je, prema riječima gospođe Laptoš, bivše ravnateljice USKOK-a, kojoj nije produžen mandat, preuzeo predmet na kojemu hrvatski DORH nije radio ništa. Ako iz DORH-a govore neistine, onda moraju odmah otići. Ili ova druga strana ne govori istinu, ali nisu mi jasni motivi zašto bi gospođa Laptoš to napravila, jer se to dokaže u minuti. Pitanje je zašto je slučaj u DORH-u bio mrtav, vjerojatno da se nekoga zaštiti”, rekao je Milanović, dodavši da takve njegove izjave nisu utjecaj na pravosuđe, kao i da je “ono malo povjerenja u pravosuđe razbijeno kao vaza”.

“Ne može biti istina i ono što govori Marušić i što govori Laptoš. Netko tu govori totalnu neistinu”, rekao je Milanović.

Upitan za mjeru obveznih covid-potvrda, Milanović je rekao: “Mi ćemo po svom, nećemo maltretirati ljude.”, prenosi N1.

VIDEO Milanovićev savjetnik Mareković o Vučiću: Vi vjerujete tom golobradom četniku

Anto Nobilo: Canjuga uopće ne poznaje te ljude, jasno je koji je cilj tužiteljstva. Ovo je jedna velika blamaža!

Još jedna blamaža: DORH povukao optužnicu protiv Ivice Todorića, Piruške Canjuge i niz direktora Agrokora

Najnovije

Još iz rubrike